Peter Simon Kultúra

Neprehliadnite, čo sa chystá v Rožňave a okolí: Stačí jeden klik a máte top akcie týždňa ako na dlani

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad desiatky podujatí, na ktoré sa v Rožňave a okolí oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Neprehliadnite, čo sa chystá v Rožňave a okolí: Stačí jeden klik a máte top akcie týždňa ako na dlani
Zdroj: TASR

PREŠIBANÝ KOCÚR V ČIŽMÁCH

17. január 2016 od 15:00 hod.,Mestské divadlo ACTORES Rožňava
Mestské divadlo ACTORES Rožňava uvedie reprízu rozprávky „PREŠIBANÝ KOCÚR V ČIŽMÁCH“ Rozprávka na motívy diela Pavla Dobšinského. Vstupné: 2,50 eura.

Fašiangy s Dubinou

20. január 2016 od 18:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera
Folklórny rok začne Goska Fašiangami s Dubinou. Staré fašiangové zvyky z horného Gemera sprítomní folklórny súbor Dubina pôsobiaci v Rožňave. I keď je to pomerne mladý folklórny súbor, má bohatý repertoár a za sebou množstvo úspešných vystúpení. Vypočujte si veselé melódie, pestré zvyky, ohutnnajte tradičné fašiangové špeciality.

Kino Apollo

21. január od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO
Eva Nová – dráma SR/ČR 2015 106 min. MP12 2€ Réžia: Marko Škop Hrajú: Emília Vášáryová, Milan Ondrík, Anikó Vargová, Žofia Martišová, Ľubomír Gregor, Dušan Jamrich Eva by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Socialistická umelkyňa sa vracia po niekoľkýkrát z protialkoho­lického liečenia. Tentoraz sa však konečne odhodlá pozametať pred vlastným prahom a napraviť nevzťah so synom Dodom. Ten žije s manželkou dvomi deťmi a Evinou sestrou v rodnom dome. Evu nevítajú s otvorenou náručou, dôvera je totiž mŕtva a prepáč stratilo váhu. Pokúša sa vrátiť do života, ktorý mala kedysi so snahou napraviť chyby, bez ohľadu na to, či je, alebo nie je neskoro.

Od babičky na boľačky

21. január 2016 od 17:00 hod., Galéria Baníckeho múzea
Banícke múzeum v Rožňave a Východoslovenské múzeum v Košiciach Vás srdečne pozývajú na putovnú výstavu Od babičky na boľačky, ktorá sa uskutoční 21. januára 2016 o 17:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25. Výstava potrvá do 28. februára 2016.

Sexi legínová párty

22. január 2016 od 20:00 hod., Times Club, Rožňava
Príď si užiť najlepšiu sexy legínovku v meste. Skvelé drinky, súťaž najkrajší zadoček v legínach o fľašu destilátu. Každá slečna v legínach vstup ZDARMA plus miešaný cocktail MOJITO alko grátis.

Výstup na Stromíš

23. januára. 2016 od 7:30 hod., Vlachovo
Akcia, ktorá sa už v obci Vlachovo neďaleko nášho mesta stala akousi tradíciou sa organizuje aj tento rok. Ako informovala obec, výstup na známy Stromíš sa uskutoční v sobotu 23. januára. 2016 o 7:30 hod. Zraz je naplánovaný pred obecným úradom vo Vlachove. Ani tento rok však nebude chýbať položenie venca k pamätníku padlých, príhovor starostu obce, guláš, zábava a hudba. Po výstupe môžete zažiť program a to priamo na chate, ale aj zaujímavú tombolu. Ak sa po turistike ešte budete cítiť plný síl, tak môžete rovno zamieriť do kultúrneho domu v obci, kde na vás okrem gulášu bude čakať aj Starovlachovská muzika.

12. Reprezentačný ples

23. január 2016 od 19:00 hod., Mestský úrad, Rožňava
Auto šport klub Rožňava pozýva širokú verejnosť na 12. ročník Reprezentačného plesu, ktorý sa uskutoční vo veľkej sále na Mestskom úrade v Rožňave dňa 23. január 2016 so začiatkom od 19:00 hod. Do hudby a príjemnej atmosféry zahrá kapela KONTRA BAND. Vstupné je 28 eur.

2. Ples folkloristov

23. január 2016 od 19:00 hod., Dobšiná
Po prvom ročníku úspešného podujatia organizuje Folklórny súbor Gemer Dobšiná už v poradí druhý Ples folkloristov. Podujatie sa uskutoční v priestoroch kultúrneho domu v Dobšinej dňa 23. januára 2016 so začiatkom od 19:00 hod. Vstupné na ples je 12 eur. Ak však prídete nahodený v kroji zaplatíte iba 8 eur. Do zábavy bude hrať ĽH Vlachovane.

6. Matičný bál

23. január 2016 od 19:00 hod., Štítnik
Plesanie neobíde ani susedný Štítnik. Miesta organizácia Matice slovenskej v obci Štítnik usporiada pre širokú verejnosť tradičný 6. ročník Matičného bálu. Ten sa bude konať 23. januára 2016 v miestnom kultúrnom dome. Okrem zábavy nebude chýbať ani tombola. Vstupné na akciu činí 6 eur. Do tanca bude vyhrávať skupina Sako.

Krst cédečka a koncert Vladimíra Mertu

23. január 2016 od 18:00 hod., Betliar
V sobotu 23. januára sa bude v Betliari krstiť cédečko Peter Farkašovský & Betliarsky folkový orchester. To však nie je zďaleka všetko. Akcia bude predstavovať dva v jednom. Okrem samotného krstu sa v Kultúrnom dome v Betliari uskutoční aj koncert českého hudobníka Vladimíra Mertu a hosťa Zuzany Homolovej.

Kino Apollo

24. január od 16:00 hod. – RODINNÁ NEDEĽA
Jurský svet – dobrodružný sci-fi USA 2015 125 min. MP 2€ Réžia: Colin Trevorrow Hrajú: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jake Johnson, Judy Greer, Katie McGrath, Vincent D'Onofrio, Nick Robinson, Omar Sy Prajašteri z legendárneho Jurského parku sa po dvadsiatich dvoch rokoch vracajú v novom dobrodružnom sci-fi thrilleri v produkcii Stevena Spielberga. Za ten čas bol na ostrove Isla Nublar vybudovaný nový, moderný a plne funkčný zábavný park podľa pôvodnej vízie Johna Hammonda. Minulé problémy sú dávno zabudnuté a vedenie najzárobkovejšej atrakcie na svete premýšľa, čím si zaistiť ešte väčšiu návštevnosť. Všetko funguje hladko až do chvíle, keď do parku vypustia nový inteligentný druh geneticky modifikovaného dinosaura.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM