Peter Simon Správy

Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia: Rožňavu zaplavia objatia!

Húfy dobrovoľníkov pri príležitosti ďalšieho ročníka Hug day po roku opäť zaplnia mesto. Rožňavčanom budú priamo v uliciach zlepšovať deň netradičným a pritom tým najjednoduchším spôsobom. Obyčajným objatím.

Ilustračný obrázok k článku Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia: Rožňavu zaplavia objatia!
Zdroj: Paťka Albertová

Minulý rok, takto v júni, mladí dobrovoľníci v Rožňave obdarúvali objatiami všetkých, ktorých stretli na ulici. Na akcii sa vlani zúčastnili desiatky dobrovoľníkov. Tí boli rozdelení do skupín. Dobrovoľníci chodili po celom námestí. Počas niekoľkých hodín, čo sa akcia v Rožňave organizovala, rozdali tisíce objatí. Objatia sa budú rozdávať aj tento rok.

Termín tohtoročného Hug day je už známy. V Rožňave sa bude objímať v stredu, 27. júna 2018.

Ako náš web informovala spoluorganizátorka akcie Paťka Albertová, študenti, dobrovoľníci sa vyberú do ulíc od skorého rána, aby rozdali čo najviac objatí a vyčarili tak úsmev na tvárach ľudí. „Poslanie tohto dňa je prosté. Chceme vyčariť ľuďom úsmev na tvári a zlepšiť im deň,“ uviedla Albertová.

Ako doplnila, objatia bude rozdávať 40 dobrovoľníkov. „Okrem toho sme pripravili aj malý kultúrny program. Predstavia sa tanečníčky zo Základnej umeleckej školy v Rožňave a folklórny súbor Haviarik,“ spresnila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM