Peter Simon Správy

Návštevníkov láka do centra tradičný jarmok i Dni mesta: Pozrite si, ako to vyzeralo na námesti v piatok + FOTO, VIDEO

Tradičný jarmok v centre Rožňavy spojený s Dňami mesta ponúka návštevníkom okrem možnosti nákupov aj pestrý program. Nechýbali zaujímavé ukážky jaskyniarov, či ocenenie najlepších športovcov za minulý rok. Pozrite si zaujímavé fotky a video!

Ilustračný obrázok k článku Návštevníkov láka do centra tradičný jarmok i Dni mesta: Pozrite si, ako to vyzeralo na námesti v piatok + FOTO, VIDEO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

„Jarmok tvorí spolu 198 stánkov, z toho 20 patrí remeselníkom, ktorí sú umiestnení v osobitnej časti na severnej strane Námestia baníkov,“ informovali organizátori z radnice mesta.

Populárne sú stánky s občerstvením, kde prevažujú jarmočné špeciality ako burčiak, cigánska pečienka, údené koleno. V poradí ide už o 32. ročník Rožňavského jarmoku.

Ako sme vás už informovali, podujatie začal za priaznivého počasia vo štvrtok popoludní slávnostný sprievod a vypúšťanie balónov šťastia.

Súčasťou podujatia bolo i ocenenie najlepších športovcov za minulý rok. To sa konalo v slávnostnom duchu priamo na Námestí baníkov. Program osláv tvoria prevažne početné hudobné a tanečné vystúpenia vrátane večerného koncertu miestneho rodáka Petra Cmorika s kapelou, ktoré zožalo obrovský úspechpech. „Som rád, že som sa mohol do Rožňavy po dlhšom čase vrátiť. Počas koncertu prevládala úžasná atmosféra a hralo sa mi tu fakt super. Dobre sme si zaspievali, zahrali a zabavili sa spolu s ľudmi, bolo to fakt super,“ prezradil tesne po vystúpení spevák Peter Cmorik.

K lákadlám patrila aj ukážka jaskynnej záchrannej akcie z mestskej veže, traverz v podaní profesionálnych jaskyniarov. „Návštevníkom akcie sme sa snažili priblížiť ukážky záchrany zraneného jaskyniara. Zišlo sa tu desať členov jaskyniarskeho klubu. Akcia sa vydarila podľa očakávaní, všetko dopadlo tak ako malo a sme radi, že sme dostali možnosť takto naživo a zaujímavým spôsobom zlaňovania strážnej veže ukázať širokej verejosti našu náročnú a nebezpečnú prácu,“ informoval náš web predseda jaskyniarskej skupiny SPELEO Rožňava Bartolomej Šturmann. Pocit jaskyniara si na vlastnej koži vyskúšala aj známa osobnosť z nášho mesta. Reportérka spravodajstva Martina Molčanová sa odhodlala traverzom dostať na strážnu vežu a následne ju zlaniť. Jej pocity z prípravy nájdete taktiež zachytené na fotkách v našej galérii.

„Celé podujatie je už hneď netradičné v tom, že sa hlavná tribúna dostala opäť tam, kde bola dlhé roky. Teda na tradičné miesto, ktoré ponúka väčšie miesto, a prijateľnejšie prostredie. Program Dní mesta robíme stále tak, že sa snažíme v prvom rade dať priestor rodákom a umelcom z nášho mesta,“ uviedol pre náš portál primátor mesta Pavol Burdiga.

Počas nočných hodín nechýbala tombola o hodnotné ceny a v nočných hodinách pritomných zabávala skupina ALLDEVILS v zložení, ktoré doplnil známy spevák Štefan Hundža.

Program vyvrcholí v sobotu dopoludnia vystúpením folklórnych súborov a slávnostným udeľovaním najvyšších mestských ocenení v Sobášnej sieni.

Pozrite si zaujímavé fotografie a videozostrih v našej galérii ;)

Ďalšie fotky z ukážky zlaňovania nájdete TU!

Najúspešnejší športovci, športové kolektívy mesta za rok 2014 a dlhoročnú prácu v oblasti športu

Športovci – kategória mládež

  • Terézia Krajcová
  • Tomáš Michceľ
  • Dávid Slíž

Športovec – kategória dospelý

  • Adrián Angyal

Kolektív

  • ŽBK Rožňava – kategória KADETKY

Veterán

  • Jozef Brabec
  • Dušan Pollák
  • Mária Buzinkayová
  • Štefan Molnár
  • Ján Komáromi

Zdroj: TASR/DNES24.SK

Zlaňovanie strážnej veže v Rožňave
1
Galéria
Obrazom: Návštevníkov láka do centra tradičný jarmok i Dni mesta
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM