Peter Simon Krimi

V lese našiel muníciu z 2.svetovej vojny: Polícia miesto ihneď zabezpečila!

Muníciu z druhej svetovej vojny našiel 9. marca 2016 popoludní 21-ročný muž z Krásnohorského Podhradia v lese pri obci. Na miesto ihneď vyrazila polícia a miesto dôkladne zabezpečila.

Ilustračný obrázok k článku V lese našiel muníciu z 2.svetovej vojny: Polícia miesto ihneď zabezpečila!
Zdroj: TASR

Ako informoval hovorca košickej polície Alexander Szabó, miesto nálezu po oznámení ihneď zabezpečila hliadka Policajného zboru a bol tam vyslaný policajný pyrotechnik. „Ten skonštatoval, že ide o muníciu pochádzajúcu z obdobia druhej svetovej vojny, a to tri kusy delostreleckých striel kalibru 105 mm a jeden ručný granát nemeckej výroby. Muníciu bezpečne odviezol na jej likvidáciu,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Ako spresnil, polícia v tejto súvislosti opätovne pripomína, aby každý takýto nález občania vždy oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112. „Občanom odporúčame, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou a predišli tak možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch,“ dodal Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM