Peter Simon Samospráva

Naše mesto pripravuje celoplošnú deratizáciu. Lokálny boj so škodcami sa neosvedčil!

Mesto Rožňava už onedlho pripravuje v na celom území mesta celoplošnú deratizáciu verejných priestranstiev a nehnuteľností vo vlastníctve, resp. správe mesta. Pozrite sa, ktoré lokality spadajú do zoznamu a na čo si dávať pozor!

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto pripravuje celoplošnú deratizáciu. Lokálny boj so škodcami sa neosvedčil!
Zdroj: TASR

Ako náš web informoval Ladislav Šalamon, zamestnanec mestského úradu v Rožňave, celoplošná deratizácia sa uskutoční ako opatrenie na reguláciu živočíšnych škodcov. „Naše mesto vykonávalo deratizáciu pravideľne, avšak len lokálne a to tam, kde to občania mesta a majitelia nehnuteľností nahlásili. Tento rok sa pripravujeme na celoplošnú deratizáciu. Tá lokálna spĺňala účel len sčasti. Hlodavce sa po nej následne presťahovali do iných lokalit,“ informoval Šlamon.

Ako dodal na celoplošnú deratizáciu je z rozpočtu mesta Rožňava vyčlenených niekoľko tisíc eur. „Deratizáciu bude uskutočňovať odborná firma, ktorá uspela vo výberovom konaní a z rozpočtu mesta je na ňu vyčlenených približne 6000 eur,“ uvádza Šalamon.

Deratizácia bude prebiehať v termíne od 12. októbra 2015 do 15. novembra 2015.

Mesto deratizáciou pripravuje prijímanie opatrení zameraných na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosných ochorení. Tieto opatrenia platia aj pre fyzické osoby – podnikateľov a právnické osoby „Počas samotnej deratizácie je potrebné dodržiavať všetky bezpečnostné opatrenia a riadiť sa pokynmi pracovníkov vykonávajúcich deratizáciu,“ zdôrazňuje Šalamon.

Ako dodal, v prípade zistení zvýšeného výskytu hlodavcov je potrebné bezodkladne poskytnúť informácie o ich výskyte a pohybe oprávnenej osobe na tel čísle 0905 427 921 alebo Mestskému úradu v Rožňave (058–7773233, 091 877 294, 058–7773227).

„Za účelom dosiahnutia čo najvyššej účinnosti a čo najlepšieho výsledku deratizácie je vhodné, ak správcovia bytových domov, vodovodných a kanalizačných sietí, tepelných rozvodov svoje povinnosti vyplývajúce zo zákona o ochrane zdravia v čo najvyššej možnej miere zosúladia s jesennou časťou celoplošnej deratizácie mesta,“ dodáva na záver Ladislav Šalamon z mestského úradu v Rožňave.

Zoznam lokalít deratizácie

  • 12. – 13. október – Nadabula, Rožňavská Baňa, Strelnica-
  • 14. – 15. október – Severná časť mesta od ul. Štítnická a Košická na sever, Sídlisko PODRÁKOŠ, P.J.ŠAFÁRIKA
  • 16. – 19. október – Sídlisko JUH, PRI KASÁRŇACH
  • 20. – 21. október – Sídlisko VARGOVE POLE, PRI POTOKU
  • 22. – 23. október – Južná časť mesta od ulíc Štítnická a Košická na juh, Sídlisko STRED
  • 25. október – 15. november – Priebežná kontrola a dopĺňanie – celoplošne mesto

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM