Radka Deckerová Rôzne

Lekár vynašiel revolučnú náplasť: Po prehýrenej noci vás zbaví opice!

Náplasť, ktorá sľubuje predísť nepríjemným symptómom po prehýrenej noci, sa nedávno dostala na pulty lekární.

Ilustračný obrázok k článku Lekár vynašiel revolučnú náplasť: Po prehýrenej noci vás zbaví opice!
Zdroj: Webnoviny.sk

Americký plastický chirurg Leonard Grossman vyvinul nenápadnú náplasť, ktorá má zatočiť s bolesťami hlavy aj s podráždeným žalúdkom po prehýrenej noci plnej alkoholu. Náplasť s názvom Bytox Hangover Prevention Patch predstavili v New Yorku už minulý rok, do Európy, konkrétne na pulty britských lekární, sa dostáva až teraz.

Náplasť, ktorá sa podobá na tie nikotínové, sa má 45 minút pred začiatkom oslavy nalepiť priamo na kožu a nechať pôsobiť po dobu aspoň ôsmich hodín. Grossman sľubuje, že vitamíny skupiny B, výťažok z bobúľ acai a vitamíny A, D, E a K následne pomaly preniknú do krvného obehu a dodajú ľuďom látky potrebné na potlačenie stavu „po opici“, prípadne jej rýchlejšie vyliečenie.

„Cieľom je potlačiť opicu ešte pred tým, ako sa vôbec objaví. Ľahko sa používa a obsahuje silnú zmes vitamínov, výživných látok a antioxidantov, ktoré sa absorbujú už počas pitia a skracujú čas zotavenia,“ uvádzajú výrobcovia na svojej webovej stránke.

Hoci náplaste nedostali žiadnu oficiálnu podporu z medicínskych kruhov v USA ani vo Veľkej Británii, niektorí užívatelia si ich nevedia vynachváliť. „Vyskúšal som ich už dvakrát. V oboch prípadoch asi po deviatich či desiatich Martini. Môžem hovoriť iba za seba, ale funguje to perfektne,“ uviedol jeden z užívateľov.

Hoci náplasť pomáha predísť a zmierniť nepríjemné následky pitia alkoholu, zabrániť neprístojnému správaniu nedokáže. „Náplasť nedokáže zabrániť stavu opilosti a neochráni ani pred trápnym správaním či konaním, ktoré by ste mohli neskôr oľutovať,“ uviedol výrobca.

Ben Readhead, produktový manažér firmy Firebox, ktorá náplaste predáva vo Veľkej Británii, oceňuje jednu výhodu: „Ak náplasť znamená vyššiu produktivitu v práci na druhý deň, nepomáhame len vyliečiť opicu, ale aj zlepšiť našu ekonomiku.“

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM