Peter Simon Správy

Námestie v Rožňave patrilo motorkárom: Tohtoročnú sezónu ukončili spoločne, FOTO a VIDEO

Sobota na Námestí baníkov v Rožňave bez pochýb patrila motorkárom. Tí sa zišli v hojnom počte. Pozrite si fotky a video, ktoré sme si pre vás pripravili.

Ilustračný obrázok k článku Námestie v Rožňave patrilo motorkárom: Tohtoročnú sezónu ukončili spoločne, FOTO a VIDEO
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nablýskané mašiny, zvedavé pohľady, ale aj spolupatričnosť. Reč je o motorkároch a ich zaujímavej záľube. Ukončenie motosezóny v našom meste sa už stalo tradíciou.

Stovky motoriek zo širokého okolia v sobotu, 13.októbra ukončili motosezónu na Gemeri. Symbolickú poslednú jazdu odštartovali v Tornali. Ich trasa viedla aj cez naše mesto, kde už nechýbalo množstvo nadšencov, ktorí ich vítali o 11:00 hod. na Námestí baníkov. Nechýbala ani tradičná improvizovaná výstava pre fanúšikov. Následne sa presunuli do maďarského Aggteleku. Posledné slnečné lúče. To je znak aj toho, že cesty po lete opúšťajú aj rýchle mašiny.

Medzi nadšencami motoriek sa objavili aj známe tváre z Gemera, a to primátor Rožňavy (Pavol Burdiga), primátor Dobšinej (Ján Slovák). Obleky v tomto prípade vymenili za motorkársku výstroj ovešanú reťazmi.

Podujatie organizoval motoklub No Saints v spolupráci s Mors Motors, s mestom Rožňava.

Na námestí už účastníkov čakal ďalší priaznivec, primátor nášho mesta Pavol Burdiga. „Stretli sme sa na závere motosezóny. Zišli sa tu motorkári aj priaznivci týchto mašín. Počasie nám krásne doprialo. Trošku je nám ľúto, že sezóna končí, ale je to asi takto zariadené aj počasím. Som rád, že sem prišli motorkári v takomto počte. Ja si myslím, že je to úspešný deň,“ povedal pre náš web Pavol Burdiga.

Ako doplnil, na Námestie baníkov prišlo približne 350 motorkárov so svojimi mašinami. „Bolo to viac ako na otvorení sezóny,“ spresnil.

Pozrite si v našej galérii presnú stovku fotiek a video, ktoré zachytáva udalosť do posledného detailu :)

„Počasie nám praje, čo k tomu dodať. Užívame si posledné slniečko a dobrý pocit z jazdy. Trasa uzatvárania viedla z Tornale. V kolóne problémy neboli, vodiči nás rešpektovali, no na všetko dohliadala aj mestská či štátna polícia. Jedna skupina sa stretla už priamo tu v Rožňave a druhá prišla zo spomínanej Tornale. Následne sme pokračovali do Aggteleku, kde sa táto sezóna teda oficiálne uzatvorila,“u­viedol pre náš web Ján Slovák z motoklubu No Saints.

Zdroj: Facebook
Obrazom: Ukončenie motosezóny na Gemeri 2018
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM