Peter Simon Správy

Námestie v Rožňave obsadili policajti, hasiči a vojaci: FOTO z miesta

Nechýbali scény ako z akčného filmu. Deti si prišli na svoje a mohli sa pozrieť, ako prebieha napríklad aj zásah kukláčov.

Ilustračný obrázok k článku Námestie v Rožňave obsadili policajti, hasiči a vojaci: FOTO z miesta
36
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Námestie v Rožňave obsadili desiatky policajtov, hasiči a v neposlednom rade aj vojaci. Rožňavčania videli najdramatickejšie momenty z práce policajtov či vojakov naživo a zblízka.

Na Deň polície, bezpečnostných a záchranných zložiek, sa prišli pozrieť všetky vekové kategórie, no najmä deti z rožňavských škôl.

Ako informovali policajti, Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Rožňave a Mestská polícia Rožňava v spolupráci s mestom Rožňava, Hasičským a záchranným zborom Rožňava, Vojenským útvarom Rožňava /raketometným oddielom a práporom RCHBO/ organizovala pre deti a mládež dňa 19. septembra 2017 v čase od 9:00 do 12:00 hod. na Námestí baníkov v Rožňave Deň polície, bezpečnostných a záchranných zložiek.

Podujatie sa konalo pri príležitosti dňa polície a zároveň bude sprievodným programom Dní mesta Rožňava.

„Počas dňa tak diváci mohli vidieť ukážky činnosti služobnej kynológie PZ (poslušnosť služobných psov, zadržanie páchateľa), hipológie (služobné kone), ukážky služobných zbraní a donucovacích prostriedkov, ukážky práce kriminalistických technikov, dynamické ukážky príslušníkov pohotovostnej motorizovanej jednotky (zadržanie únoscov) a pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Košiciach (zlaňovanie z veže), ukážky sebaobrany vojakov, ukážky policajnej techniky, ukážky hasičskej techniky, ukážky vojenskej techniky,“ spresnil program Miroslav Korintuš z OR PZ v Rožňave. Ako dodal, v rámci sprievodného programu nebudú chýbať ani motocykle či historické vozidlá.

Podľa náčelníka mestskej polície, Róberta Hanuštiaka sa akcia vydarila a splnila svoj účel.

Nechýbal ani stánok zdravotníkov zo Zdravotníckej školy v našom meste. Pedagogička Andrea Gibasová uviedla, že sa zamerali na ukážky poskytovania prvej pomoci, resuscitáciu a odstraňovanie cudzieho telesa z dýchacích ciest.

Najviac zaujali dynamické ukážky, no deti sa potešili aj statickým a posedieť si v hasičskom, či vojenskom aute, zapnúť sirénu a vidieť vybavenie hasičov im urobilo nesmiernu radosť.

Obrazom: Deň polície, bezpečnostných a záchranných zložiek v Rožňave
36
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM