Peter Simon Správy

Najviac žiakov zapísali zatiaľ na Zlatú: Trend poklesu školy v meste nepotvrdili

Do 8. apríla 2016 bolo povinnosťou zákonných zástupcov detí, ktoré dovŕšia 6 rokov veku k 31.08. zapísať svoje ratolesti do prvého ročníka na základných školách. Tento rok je zatiaľ v porovnaní o jedného prváčika menej.

Ilustračný obrázok k článku Najviac žiakov zapísali zatiaľ na Zlatú: Trend poklesu školy v meste nepotvrdili
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala vedúca odboru školstva, kultúry a mládeže z mestského úradu v Rožňave Jana Mičudová, v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Rožňava máme štyri základné školy, do ktorých bolo spolu zapísaných 269 detí. Po minulé roky náš okres zaznamenal mierny pokles zapísaných prváčikov, no tento rok sa počet nových žiakov drží aj oproti vlaňajšku na skoro rovnakom čísle.

V školskom roku 2015/2016 do tried v našom meste reálne nastúpilo 270 nových žiakov.

Podľa slov Mičudovej do ZŠ na Ulici pionierov zapísali rodičia v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 9 detí viac, spolu je zatiaľ zapísaných 76 detí. „Na ulici Zlatej bolo minulý rok do 1. ročníka zapísaných 108 detí a tento rok 115. Na dvoch školách vidíme pokles. Kým na Zakarpatskej bolo minulý rok zapísaných 62 detí, tento rok bolo o jedného menej a následne na Komenského 5 evidujeme v uplynulom školskom roku 33 nových prvákov, teraz je ich zapísaných 17,“ spresňuje informácie Mičudová.

Je dôležité povedať, že tieto deti síce boli zapísané do 1. ročníka, ale počet, koľko z nich do neho skutočne nastúpi, budeme vedieť až po absolvovaní psychologického vyšetrenia, kedy bude stanovená školská zrelosť každého dieťaťa. „V prípade, že dieťa nezodpovedá ukazovateľom nástupu do 1. ročníka, riaditeľ základnej školy na základe odporúčania psychológa odloží dieťaťu školskú dochádzku o jeden rok,“ dodala na záver Mičudová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM