Aktualizované Správy

Najnovšie informácie od rožňavských hygienikov: Nakazení sú aj zdravotnícki pracovníci!

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rožňave informuje prostredníctvom oficiálneho facebooku o ďalších nových prípadoch v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie informácie od rožňavských hygienikov: Nakazení sú aj zdravotnícki pracovníci!
Zdroj: TASR

Ako informuje na svojom oficiálnom facebooku Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rožňave, dňa 14. apríla 2020 vo večerných hodinách dostali hlásenie z virologického laboratória pri RÚVZ Košice o pozitívnom prípade na COVID-19.

„Jedná sa o ženu, ktorá pracuje ako zdravotnícky pracovník v NsP Rožňava na oddelení OMIS (Oddelenie multiodborovej intenzívnej starostlivosti). Dňa 15. apríla 2020 sme otestovali zamestnancov tohto oddelenia. Dňa 16. apríla 2020 máme zatiaľ ďalšie 3 potvrdené prípady,“ informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rožňave.

Ako v správe doplnili, v NsP Rožňava sú prijímané prísne protiepidemické opatrenia a naďalej prebieha testovanie osôb v kontakte s potvrdenými prípadmi.

„Zároveň nám bol dňa 16. apríla 2020 nahlásený pozitívny výsledok u 41 ročného muža z okresu Rožňava, ten je v domácej karanténe a zároveň nám dnes pribudol ďalší pozitívny prípad – žena vek 30 rokov,“ spresňujú.

RÚVZ Rožňava toho času situáciu stále preveruje a vykonáva epidemiologické vyšetrovanie.

„Rožňavská nemocnica proaktívne testuje svojich zdravotníckych pracovníkov na koronavírus. Z celkového počtu 28 otestovaných zdravotníkov oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny bol potvrdený koronavírus u piatich z nich. Ďalších 21 zdravotníkov malo negatívne výsledky, na výsledky dvoch ešte čakáme. Zamestnanci s pozitívnym výsledkom sú aktuálne v domácej karanténe, nemajú žiadne príznaky ochorenia a ani pozitívnu cestovateľskú anamnézu. Nemocnica preventívne uskutočnila testy na koronavírus aj u pacientov, o ktorých sa zdravotníci starali. Výsledky všetkých sú negatívne. Oddelenie OAIM funguje zatiaľ v štandardnej prevádzke a samozrejme, v prísnom hygienicko-epidemiologickom režime, rovnako ako zvyšok nemocnice,“ informovala špecialistka pre externú a internú komunikáciu siete Svet zdravia Jana Fedáková.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM