Peter Simon Rôzne

Najmenší sa pustili do práce: V areáli rožňavskej škôlky vzniká zelená záhrada

Šikovné ruky detí, zamestnancov školy i rodičov vysadili nové stromy a kríky, ktoré po nadchádzajúcej zime ešte viac zútulnia a skrášlia prostredie materskej školy.

Ilustračný obrázok k článku Najmenší sa pustili do práce: V areáli rožňavskej škôlky vzniká zelená záhrada
Zdroj: MŠ Ernesta Rótha

S environmentálnou výchovou začínajú od najútlejšieho veku, pri rešpektovaní vekových a individuálnych zvláštností detí.

Ako uviedla Adela Fanfarová z materskej školy, v predškolskom veku sú deti k všetkému navôkol oveľa citlivejšie a vnímavejšie ako dospelí. Sú prístupnejšie novým názorom, podnetom a nápadom. „Čím skôr začneme formovať ich správanie sa voči prírode, tým väčší je predpoklad na dosiahnutie pozitívnych výsledkov. Materská škola na Ulici Ernesta Rótha v Rožňave podporuje všestranný rozvoj detí prostredníctvom zážitkového učenia a realizuje ho i prostredníctvom rôznych projektov. Jedným z nich je aj projekt „Zelená záhrada pod Mount Ernestom“, ktorý bol realizovaný v týždni od 6. do 10. novembra 2017,“ spresnila.

Areál školy tvoria rôzne hracie zóny, ktoré sú navzájom poprepájané a skrášlené výsadbou drevín, kríkov a kvetov. „Hlavnými cieľmi projektu bolo prispieť k zlepšeniu životného prostredia, zveľaďovaniu zelene a k zvýšeniu estetickej, funkčnej a zdravotnej hodnoty našej MŠ. Šikovné ruky detí, zamestnancov školy i rodičov vysadili nové stromy a kríky, ktoré po nadchádzajúcej zime ešte viac zútulnia a skrášlia prostredie materskej školy. Vyjadrujeme poďakovanie Mestu Rožňava a Občianskemu združeniu rodičov „Naša škôlka – Rožňava“ za finančnú podporu tohto projektu,“ dodala Adela Fanfarová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM