Správy

Najkrajšie výhľady na Rožňavu: Dievčenská skala ponúka nádhernú scenériu, FOTO

Dievčenská skala sprostredkováva každému svojmu návštevníkovi nádherný výhľad, ktorý nájdete v našej galérii. Čo poviete?

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie výhľady na Rožňavu: Dievčenská skala ponúka nádhernú scenériu, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

Chodenie do prírody začína byť čoraz viac in. Ponúka totiž dokonalý oddych od neustáleho stresu a mestského ruchu. Jednou z možností je zájsť na spomenutú skalu (660 metrov nad morom). Vidieť z nej krásnu panorámu Rožňavy a okolia. Rožňava je krásna. Očarí nielen historickým centrom, ale aj prírodou, ktorou je obklopená. Úchvatná je však aj z výšky.

Rožňavčania si veru majú z čoho vyberať, veď okolie nášho mesta je plné krás. Kochať sa z neďalekých kopcov môžete aj priamo naším mestom. Odkiaľ je jeden z najkrajších výhľadov?

Na Silickej planine nájdete čarovné miesto, ktoré ponúka úchvatný výhľad na mesto. V prípade priaznivého počasia odtiaľ zazriete aj najvyššie vrcholy Vysokých Tatier, ale aj iné krásne scenérie Gemera. Ide o Dievčenskú skalu. Tieto miesta sú pre mnohých Rožňavčanom dobre známe. Aj keď nie každý bol „tam“ hore, dobre ich je vidieť aj priamo z nášho mesta.

Vrch Dievčenská skala sa vypína na severnom okraji Silickej planiny medzi obcami Jovice a Krásnohorská Dlhá Lúka. Leží v nadmorskej výške 660 metrov. Zo skaly nádherne uvidíte Rožňavu a okolité obce. Zazriete aj hrad Krásna Hôrka, mauzóleum, či všetky okolité vrchy. Dobrým východiskovým bodom k skale sú Jovice, či už spomínaná Krásnohorská Dlhá Lúka, ak si však vyberiete prvú možnosť, v začiatkoch túry sa pripravte na strmšie stúpanie. Na planine je to už „pohoda“.

Okrem skaly si môžete ísť pozrieť aj vysielač, ktorý vyzerá z takej blízkosti naozaj monumentálne. Ten je vyrobený z oceľovej konštrukcie, a jeho výška je približne 57 metrov. Na svojom mieste stojí od roku 1983 a šíri signál televízie i rádia.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Obrazom: Panoráma Rožňavy a okolia z Dievčenskej skaly
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM