Peter Simon Správy

Najfrekventovanejšia ulica v Dobšinej sa pýši novinkou: Starý plot sa zmenil na nepoznanie, FOTO

Niekedy stačí málo a ulica dostane úplne novú tvár. Obyvatelia známeho mestečka určite vedia o čom je reč.

Ilustračný obrázok k článku Najfrekventovanejšia ulica v Dobšinej sa pýši novinkou: Starý plot sa zmenil na nepoznanie, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Plot, ktorý ohrádzal cestu od miestnej materskej školy v meste Dobšiná obnovili. Oplotenie, ktoré v značnej miere plnilo aj informačný charakter sa rokmi zdevastoval a prinajmenšom budil odpudivý dojem. Samospráva mesta sa však rozhodla konať. Na podnet riaditeľky priľahlej materskej školy sa pohli veci k lepšiemu. „Máme vynovenú, peknú budovu a tomuto stavu sme chceli prispôsobiť aj okolie. Prvým krokom bola výmena brány, následne sme chceli zrekonštruovať oplotenie, no bez pomoci by to nebolo možné,“ povedala Mária Gazdíková.

Po prerokovaní celej záležitosti s primátorom sa oplotenia ujal Podnik služieb mesta Dobšiná s.r.o., ktorý prevádzal jeho kompletnú rekonštrukciu. Práce sa rozdelili do dvoch fáz, kým v tej prvej boli odstránené staré dosky, ktoré boli na mnohých miestach deravé, v druhej fáze sa rátalo s opravou spodnej murovanej časti objektu. Okrem toho sa však vynovili aj sklenené, informačné vitríny.

Foto: ilustračné

Obrazom: Starý plot sa zmenil na nepoznanie
1
Galéria
Foto: Juraj Karika / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM