Správy

Nad sezónou visí otáznik: Práce na kúpalisku však prebiehajú

Či sa toto leto osviežime na kúpalisku, zatiaľ nevedno. Kúpalisko sa však pripravuje na sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Nad sezónou visí otáznik: Práce na kúpalisku však prebiehajú
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zatiaľ čo takto pred rokom sme vám prinášali informácie o tom, ako kúpaliská v regióne štartujú prípravu na sezónu, dnes je všetko inak. Rozsiahle pandemické obmedzenia sa dotkli všetkých oblastí. Vláda odštartovala ich postupné uvoľňovanie, kedy sa ale život na Slovensku vráti do pôvodnej podoby, presne nevieme.

Otáznik tak visí aj nad tohtoročnou kúpaliskovou sezónou. Ako nás informoval riaditeľ Technických služieb mesta Rožňava Mikuláš Gregor, v náplni práce majú aj starostlivosť o kúpalisko a s prácami teda začali približne pred troma týždňami.

„Prebieha pravidelné kosenie, orez konárov a na rad príde aj oprava dlažby na niektorých miestach. Potom sa pustíme do čistenia bazénového telesa. Otvorenie však závisí od hlavného hygienika, kedy to povolí a uvolní dané opatrenia. Ak by sa oparenia uvoľnili a mohlo by sa kúpalisko prevádzkovať, tak sa musia ešte (ako stále) odobrať vzorky vody a urobí sa rozbor. Ak by bolo všetko vyhovujúce tak by sa pristúpilo k napúšťaniu bazéna,“ uviedol Gregor.

Ako Gregor doplnil ceny vstupného by sa oproti vlaňajšku meniť nemali.

„Napúšťanie a ohrev vody v bazéne trvá približne dva týždne. Ak by sa opatrenia uvolnili len začiatkom mesiaca august, tak by bolo otázne, či by sa kúpalisko tento rok otvorilo, no pevne verím tomu, že sa daná situácia ohľadom koronavírusu čoskoro upokojí,“ povedal na záver Mikuláš Gregor.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM