JAB Správy

Na železnici došlo k zmenám: PREHĽAD 14 nových vlakových spojení v našom kraji

Obyvateľom Košického kraja pridala štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od nedele 14 nových spojov. Z toho je sedem osobných vlakov, štyri regionálne expresy a tri rýchliky.

Ilustračný obrázok k článku Na železnici došlo k zmenám: PREHĽAD 14 nových vlakových spojení v našom kraji
Zdroj: TASR

Celkovo bude dopravca od 14. decembra vypravovať v Košickom kraji 46 diaľkových a 203 regionálnych vlakov. Železničná spoločnosť Slovensko podľa jej hovorkyne Jany Morháčovej vypravuje v kraji vlaky po 450 kilometroch tra­tí.

Z troch nových pridaných rýchlikov premávajú dva z Popradu do Košíc s odchodmi o 4.32 hod a o 6.32 hod. Tretím novým spojom je rýchlik zo Zvolena do Košíc s odchodom o 17.13 hod. Na trati z Košíc do Popradu pritom premáva oddnes aj nový osobný vlak s odchodom z Košíc o 12.31 hod a príchodom do Popradu o 14.24 hod.

Nové vlaky pribudli aj na trase medzi Košicami a Čiernou nad Tisou, jeden s odchodom z Košíc o 8.04 hod a druhý v opačnom smere s odchodom z Čiernej nad Tisou o 8.06 hod. Päť nových spojov pribudlo aj medzi Margecanmi a Červenou Skalou. Denne premávajú dva nové regionálne expresy s odchodom z Maregcian o 6.52 hod a 14.52 hod a následnými príchodmi do Červenej Skaly o 8.34 hod a o 16.37 hod.

V pracovné dni premávajú zase v opačnom smere vlaky s odchodmi z Červenej Skaly o 7.19 hod a 15.25 hod. Piatym pridaným vlakom je spoj, ktorý premáva cez víkendy a sviatky s odchodom z Červenej Skaly o 9.36 hod.Nás­ledne sa zahusťuje doprava aj medzi Nálepkovom a Margecanmi o tri nové osobné spoje. Všetky budú premávať v pracovné dni, z toho dva z Nálepkova s odchodmi o 6.05 hod a 12.25 hod. V opačnom smere je to jeden vlak s odchodom z Margecian o 13.20 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM