Peter Simon Kultúra

Na svoje si prídu aj najmenší: Detský festival hudby, tanca a spevu oživí priestory Domu tradičnej kultúry Gemera

Gemerské osvetové stredisko v našom meste sa snaží zachovávať tradície aj u najmenších. Na detskom festivale sa predvedie niekoľko súborov z okresu.

Ilustračný obrázok k článku Na svoje si prídu aj najmenší: Detský festival hudby, tanca a spevu oživí priestory Domu tradičnej kultúry Gemera
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Mária Hlaváčová, pracovníčka Gemerského osvetového strediska, dňa 15. apríla 2016 so začiatkom o 9:00 hod. sa v sále Domu tradičnej kultúry Gemera, stretnú najmenší priaznivci folklóru, ktorí odprezentujú detské ľudové hry, piesne a tance z nášho regiónu. „Účastníci festivalu budú mať možnosť vzhliadnuť detských interpretov z Rejdovej, Vyšnej Slanej, Štítnika, Slavošoviec, Drnavy, privítame aj detskú ľudovú hudbu Lúčka a detský folklórny súbor Haviarik z Rožňavy,“ uviedla Hlaváčová.

Ako dodala, hosťami programu budú dospelé folklórne súbory sólisti, speváci z Rožňavy a Revúcej. „Počas celého dňa deti absolvujú exkurziu Domu tradičnej kultúry Gemera a tvorivé dielne s odbornými lektormi,“ hovorí Mária Hlaváčová.

Podľa jej slov je poslaním podujatia podporovať, rozvíjať u detí lásku k folklóru a podnecovať ich k aktívnej činnosti v tejto oblasti.

Gemerské osvetové stredisko dňa 15. apríla organizuje detský festival hudby, spevu a tanca „U Havranki hrat budú“. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Divadlo Zelienka
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM