Peter Simon Správy

Na radnici sa oslavovalo: Prvá písomná zmienka a založenie mestskej polície

V Rožňave sa uskutočnili oslavy 725. výročia prvej písomnej zmienky o meste a 25. výročia vzniku mestskej polície. Nechýbalo odovzdávanie ocenení a dobové fotografie.

Ilustračný obrázok k článku Na radnici sa oslavovalo: Prvá písomná zmienka a založenie mestskej polície
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V Rožňave sa uskutočnili oslavy 725.výročia prvej písomnej zmienky o meste Rožňava. Pri tejto príležitosti sa dňa 4. februára 2016 uskutočnila v priestoroch radnice významná udalosť. Tento dôležitý okamih si pripomenuli na čele s primátorom Pavlom Burdigom poslanci a hostia.

Okrem toho však nechýbalo ani pripomenutie založenia mestskej polície v Rožňave, ktorá tu funguje už 25 rokov. Na podujatí sa spomenula história aj činnosť mestskej polície a zdôraznilo sa aj dôležité partnerstvo s policajným zborom SR. „Ja som hrdý, že môžem byť pri tomto výročí. Naše mesto prešlo za to množstvo rokov rôznymi zmenami. Za 725 rokov bola vojna, mier a množstvo udalostí ja som šťastný, že sa Rožňava takto rozvinula a verím, že bude aj naďalej len krásne rozvíjať. Občanom nášho mesta by som určite zaželať len to najlepšie,“ uviedol primátor mesta Pavol Burdiga.

Podujatie sa ukončilo odovzdávaním ocenení za dlhoročnú verejno-prospešnú činnosť pre rozvoj mesta. Pamätným list dostali všetci príslušníci mestskej polície aj s náčelníkom Róbertom Hanuštiakom. Následne si ocenení prevzali aj plakety. „Pripomenuli sme si 25. výročie založenia mestskej polície. Moji predchodcovia sa snažili o jej rozvoj a dnes neodmysliteľne patrí k stabilným zložkám nášho mesta. Podarilo sa nám presadiť navýšenie počtov členov. Tento počet však nieje dostačujúci, ale zatiaľ vieme spĺňať požadované úlohy,“ uviedol pre náš web Róbert Hanuštiak.

Pozrite si v našej galérii momentky z podujatia na Radnici.

Pripomenuli si 1. zmienku o našom meste a 25. výročie mestskej polície
22
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM