Peter Simon Kultúra

Na podujatí saleziánov desiatky občanov: Prítomný bol aj primátor mesta

Mladí rožňavskí Domkári si aj tento rok pre svojich priaznivcov a podporovateľov pripravili slávnostnú akadémiu, ktorá sa konala prvú februárovú nedeľu v historickej budove rožňavskej Radnice.

Ilustračný obrázok k článku Na podujatí saleziánov desiatky občanov: Prítomný bol aj primátor mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Donboscovica je pre Rožňavčanov akciou už tradične organizovanou pri príležitosti narodenia sv. Jána Bosca, zakladateľa rehole saleziánov, učiteľa a vychovávateľa mladých. „Je to vlastne také poďakovanie za všetko, čo nám don Bosco zanechal. Za jeho spiritualitu, za to, ako pracovať s mladými, za jeho postoje, názory a za tú dôveru. Aby nám bol takým vzorom,“ povedala Lucia Blahúsová, predsedníčka strediska.

Ján Dunka, jeden z mladších a zároveň dlhoročných animátorov, sa s nami podelil o to, ako vníma svoje stredisko v Rožňave. „U nás v Domke je také celkom fajn spoločenstvo, naše stredisko je naozaj také rodinné. Nachádzam v ňom potrebnú oporu.“

Počas predstavenia sa účastníci, okrem života a diela tohto svätca, mali možnosť zoznámiť s bežne nebežným životom takého domkárskeho strediska, s inými svätcami či životom v Rožňave. Po programe boli všetci prítomní pozvaní na menšie občerstvenie, pretože to, na čo Domkárom naozaj záleží, je práve rozvíjanie vzťahov.

„My si s Domkou celý rok vychádzame v ústrety, robíme rôzne akcie, ktoré všetkými desiatimi podporujem. Prichádza na ne stále viac a viac ľudí, takže si dovolím povedať, že pre spoločenský život mladých ľudí, ale možno aj rodičov, je to veľmi dôležité,“ povedal po predstavení rožňavský primátor Pavol Burdiga.

Foto: Domka Rožňava

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM