Peter Simon Krimi

Na námestí okradol muža a potom napadol policajta: Miestny Plešivčan (28) má na krku obvinenia

V sobotu krátko po dvadsiatej hodine policajti Obvodného oddelenia PZ Plešivec vypátrali a zadržali osobu podozrivú zo spáchania lúpežného prepadnutia.

Ilustračný obrázok k článku Na námestí okradol muža a potom napadol policajta: Miestny Plešivčan (28) má na krku obvinenia
Zdroj: TASR

V čase krátko pred pol šiestou večer prijali telefonické oznámenie od poškodeného 30-ročného Plešivčana, že ho na námestí pri stánku PNS v jeho obci napadol a okradol neznámy muž. Košický policajný hovorca Alexander Szabó náš portál Rožňava 24 informoval, že po tom, čo ho udrel zozadu do hlavy, mu vykrútil ruku, z ktorej mu vytiahol 20 eur. Následne ho podľa jeho slov viackrát udrel päsťou do tváre, čím mu spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 10 dní. „Predvedeniu sa podozrivý muž bránil a jedného z policajtov čelom udrel do hlavy, spôsobil mu zranenie s predpokladanou dobou liečenia do 10 dní. Pri predvádzaní okrem toho, že kládol aktívny odpor, sa policajtom opakovane vyhrážal a nadával im,“ pokračoval Szabó.

Vyšetrovateľ kriminálnej polície trikrát súdne trestaného miestneho 28-ročného muža okrem obvinenia zo zločinu lúpeže obvinil aj zo spáchania prečinu útoku na verejného činiteľa.

Ako hovorca polície ďalej dodal, vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM