Peter Simon Správy

Na Lubeníku by malo odštartovať 44 posádok: Rýchle autá v našom okolí už tento týždeň

44 súťažných posádok sa prihlásilo na 9. ročník Rally Lubeník. Tá sa bude konať už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Na Lubeníku by malo odštartovať 44 posádok: Rýchle autá v našom okolí už tento týždeň
Zdroj: MM Rally Team

Podujatie sa uskutoční v dňoch 14. až 15. júla 2017.

Ako informovala tlačová tajomníčka pretekov Zdenka Tamášová, súťažné posádky zo štyroch krajín Európy navštívia už budúci týždeň obec Lubeník, aby tam absolvovali piatu súťaž Majstrovstiev Slovenska v rally a nazbierali ďalšie body do celoročného hodnotenia.

Organizátori po uzávierke prihlášok evidujú 32 domácich dvojíc, päť čisto českých, dve poľské, dve maďarské a tri zmiešané, slovensko-české posádky. Z volantom by sme medzi 43 chlapmi mali vidieť aj jednu ženu, ktorou je Michaela Debnárová. Spolujazdkýň bude o niečo viac, v zozname prihlásených je ich presne desať.

„Zo štatistík môžeme ešte uviesť, že 34 posádok bude bojovať v rámci hlavného šampionátu, jedna medzi historikmi, jedna v Gemerskom pohári a osem v Slovenskom rally pohári. Najčastejšie na trati uvidíme vozidlá Škoda, ktorých je sedem a potom Ford a Mitsubishi, ktorých je po šesť,“ spresnila Tamášová.

S jednotkou Valoušek

Štartovné číslo 1 si svojím minuloročným víťazstvom vybojovali Pavel Valoušek s Veronikou Havelkovou. „Pred rokom štartovali na Škode Fabia R5, no túto sezónu ich vídame na Forde Fiesta R5, čo môže byť podvozkovo výhodou, ale motoricky nevýhodou. S dvojkou ich bude naháňať ďalšia Fiesta, ale špecifikácie WRC, na ktorej uvidíme bratov Jara a Erika Melichárkovcov. S trojkou sa predstaví päťnásobný víťaz tejto rally, Grzegorz Grzyb s Jakubom Wróbelom na Škode Fabia R5 a so štvorkou účastník svetovej rally Martin Koči s Filipom Schovánkom, rovnako na Škode Fabia R5. Päťku bude niesť Vlasto Majerčák a šestku Tomáš Kukučka na Fordoch Fiesta R5. Vozidlá špecifikácie R5 budú uzatvárať so sedmičkou Igor Drotár a s osmičkou Vlado Hanuš. Po nich už nasledujú vozidlá triedy 3 na čele s Petrom Gavlákom na Mitsubishi Lancer Evo IX,“ tajomníčka informuje o štartovnom poli.

Diváci uvidia aj „Žiguláky“

Vozidlá v jednou poháňanou nápravou bude viesť maďarská posádka Zoltán Kovács – Gábor Szabó na Nissane 350Z s číslom 16, po ktorých uvidíme aj Martina Kysuckého s Pavlom Kušnierom na Peugeote 208 R2. Jedinými historikmi v štartovom poli by mali byť Martin Hrachovec s Vendulou Balejovou na Lade VFTS. „Žigulákov" bude v štartovnom poli viac. „Tie ďalšie dve povezú László Csomor so Sándorom Pataiom v rámci Gemerského pohára a Roland Pecúch s Viktóriou Dudášovou v Slovenskom rally pohári,“ povedala na záver Tamášová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM