Jakub Forgács Krimi

Na čerpacej stanici sa odohral prepad: Lupič začal na benzínke strieľať z plynovej pištole!

Okamihy strachu na čerpacej stanici. Na benzínke došlo k lúpežnému prepadu. Páchateľovi sa podarilo z miesta činu ujsť, muži zákona po ňom intenzívne pátrajú.

Ilustračný obrázok k článku Na čerpacej stanici sa odohral prepad: Lupič začal na benzínke strieľať z plynovej pištole!
Zdroj: TASR

„Polícia intenzívne pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v pondelok krátko po druhej hodine nadránom lúpežne prepadol čerpaciu stanicu pohonných hmôt v meste Dobšiná,“ informovala Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Ako ďalej uviedla, páchateľ vošiel do priestorov čerpacej stanice, pričom na zamestnanca, ktorý sedel za obslužným pultom, namieril plynovú pištoľ a pod hrozbou jej použitia žiadal vydanie peňazí z trezora a registračnej pokladne. „Pracovník obsluhy mu z obavy o svoj život a zdravie z pokladne vydal najmenej 400 eur a tiež svoj mobilný telefón. Následne páchateľ viackrát z uvedenej zbrane na muža vystrelil a z miesta ušiel,“ pokračovala hovorkyňa.

„K zraneniu pracovníka čerpacej stanice nedošlo. Kriminalistický technik na mieste činu zaistil viacero stôp, ktoré budú predmetom expertízneho skúmania,“ povedala Mésarová, podľa ktorej už vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Trestná sadzba sa pohybuje v rozmedzí sedem až 12 rokov.

„Polícia žiada verejnosť, aby akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli objasniť tento zločin oznámili na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru resp. na známom bezplatnom telefónnom čísle 158,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM