Správy

Museli prerokovať dôležité body: Starostka Plešivca zvolala online zasadnutie

V najväčšej dedinke rožňavského okresu prebehlo online rokovanie obecného zastupiteľstva. Zvolala ho starostka obce Iveta Šušánová.

Ilustračný obrázok k článku Museli prerokovať dôležité body: Starostka Plešivca zvolala online zasadnutie
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom na mimoriadnú situáciu, ktorá neumožňuje zvolať OZ obvyklým spôsobom sa starostka obce Plešivec Iveta Šušánová rozhodla pre alternatívu formou videokonferencie.

„Ako stredisková obec s odborným personálom som zabezpečila postup a potrebné náležitosti na jej zrealizovanie. V obci Plešivec prebehlo vo štvrtok 30. apríla 2020 od 14:30 hod. zasadnutie Obecného zastupiteľstva prostredníctvom VIDEOKONFERENCIE ZOOM MEETINGS&Chat v zmysle Novely zákona o obecnom zriadení § 30f ods.2 prechodných ustanovení súvisiace s krízovou situáciou spôsobenou ochorením COVID-19,“ uviedla starostka.

Ako doplnila, na zasadnutí sa rokovalo o najdôležitejších a neodkladných úlohách obce. „Medzi nimi bolo napríklad zloženie sľubu poslanca obecného zastupiteľstva, prerokovanie zmlúv a dodatkov, či žiadosť o zníženie starostovského platu a podobne,“ doplnila na záver starostka Plešivca.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM