Peter Simon Kultúra

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Rožňave, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Rožňave môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Rožňave, ktoré vám spríjemnia voľné dni
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ďalší víkend je už pred nami. Je ten pravý čas sa rozhodnúť, ako ho chcete prežiť. Ak máte chuť si vyraziť na nejaké zaujímavé podujatie, prinášame vám niekoľko tipov.

Kino Apollo

7. apríl od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO
Kon -Tiki dobrodružný V. Británia/Dánsko/Nór­sko/Nemecko 2012 114 min. MP12 2 eurá. Réžia: J. Ronning, E. Sandberg. Thor Heyerdahl – nórsky moreplavec a bádateľ uskutočnil v roku 1947 legendárnu dobrodružnú výpravu do Polynézie. Film je poctou tomuto dobrodruhovi a sile tejto historickej udalosti, ktorú sprostredkúva vizuálne, ale aj technicky atraktívnymi zábermi Tichého oceánu, a tiež hereckými výkonmi, vďaka čomu získal nominácie na Zlatý Glóbus a Oscara.

Podivné manželstvo

8. apríl 2016 od 19:00 hod., Divadelná sála Actores, Rožňava
Divadelné predstavenie podľa románu Mikszáth Kálmán. Vstupné: 8 eur, predpredaj lístkov: Kníhkupectvo Madách – Csemadok Rožňava.

Minifestival rodičovstva

9. apríl 2016 od 10.00 hod., Materské centrum Meduška, Kyjevská 14, Rožňava
Program: Ako sa pripraviť na pôrod? Ako žijeme, tak aj rodíme. Workshop s dulou Janou Ivaneckou. Dojčenie ako ho (ne)poznáte?. S laktačnou poradkyňou Tatianou Bareán Žolnovou. Dozviete sa, čo je potrebné pre úspešné dojčenie, ako sa vyhnúť bežným problémom spojených s dojčením, kedy a ako treba zlepšiť dojčenie, čo pri dojčení určite robiť nemusíte. Nebudú chýbať videá a praktické ukážky. Ako masírovať bábätká? O čakrách, matkách a deťoch. Čo sú to čakry, ako ovplyvňujú náš život a život našich detí. Vstupné: Dobrovoľné.

Cineama 2016

10. apríl 2016 od 9:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava Gemerské osvetové stredisko spolu s filmovým klubom Gemerfilm organizuje už 20. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky amatérskej filmovej tvorby. História súťaže vyhlásenej Národným osvetovým centrom však trvá 24 rokov. Súťaž pozostáva z časti prezentačnej a vzdelávacej.

TÁRAJKO A POPLETAJKA

10. apríl 2016 od 15:00 hod., Divadlo Actores Rožňava
TÁRAJKO A POPLETAJKA s 11 maskotmi z filmových rozprávok (MIMONI,MADAGASKAR, ĽADOVÉ KRÁĽOVSTVO, SHREK.

Kino Apollo

10. apríl od 19:00 hod. – KLUBOVÁ NEDEĽA
Dvojník – dráma Veľká Británia 2013 93 min. MP12 v pôvodnom znení s titulkami. Réžia: Richard Ayoade. Hrajú: Jesse Eisenberg, Mia Wasikovska, Walace Shawn. Moderná hravá adaptácia Dostojevského románu s využitím bizarného čierneho humoru s netradičnou atmosférou, podmanivým vizuálom a perfektným soundtrackom navádza k uvedomeniu si samého seba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM