Radka Deckerová Krimi

Motocyklista zomrel v lese

Včera okolo 17.50 hod. došlo ku havárii na lesnej ceste na Silickej planine v katastri obce Lipovník (okr. Rožňava).

24-ročný Štefan z obce Kružná nezvládol riadenie terénneho motocykla zn. KTM (bez evidenčného čísla) a narazil do stromu. Následkom vnútorného poranenia hrudníka a trupu na mieste zomrel. Prípad realizuje OO PZ Rožňava ako prečin usmrtenia.

Správy z Východného Slovenaka:

**Košičan oklamal niekoľko leasingových spoločností ** Košický policajný vyšetrovateľ návrhom na podanie obžaloby ukončil vyšetrovanie obzvlášť závažných zločinov sprenevery a podvodu. Z týchto bol obvinený 40-ročný Štefan T. z Košíc, ktorý sa ako konateľ košickej spoločnosti v 7 prípadoch dopustil obzvlášť závažného zločinu sprenevery tým, že napriek niekoľkým výzvam nevrátil vozidlá a stroje, ktoré boli predmetom leasingovej zmluvy s viacerými leasingovými spoločnosťami. Išlo o rôzne nákladné motorové vozidlá, návesy a stavebné stroje. Leasingovým spoločnostiam tak spôsobil škodu 282.566,–€. V ďalších 4 prípadoch sa dopustil obzvlášť závažného zločinu podvodu, keď si vo viacerých leasingových spoločnostiach na základe fiktívnych dokladov zadovážil finančné prostriedky na už predtým leasingované stroje a tieto tiež, napriek výzvam, nevrátil. Týmto konaním im spôsobil škodu 322.468,–€. Stavebné stroje boli vyšetrovateľom zaistené a vrátené leasingovým spoločnostiam. Obvinený, ktorému za tieto zločiny hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov, je stíhaný na slobode.

**Košičan nájdený pri ceste v nemocnici zomrel **
Policajná hliadka v piatok okolo 19.30 hod. pri krajnici na ľavej strane cesty za mostom v smere od Čermeľskej cesty na Horný Bankov v Košiciach vo veľmi vážnom stave našli 55-ročného Viliama S. z Košíc. Na miesto privolali RZP, ktorá muža previezla do nemocnice, kde v sobotu ráno zomrel. Podľa predbežnej lekárskej správy mal muž prasknutú lebku a krvácal do mozgu. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin zabitia (trestná sadzba 7 až 10 rokov).

Predával pervitín Z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi michalovský policajný vyšetrovateľ obvinil 18-ročného Dávida z Michaloviec, ktorý 21-ročnému mladíkovi z Michaloviec predal v zatavenej striekačke bielu látku, ktorú označil ako pervitín a nádobku s obsahom sušenej rastliny, ktorá vykazovala znaky konopy siatej. Obvinený je stíhaný na slobode, hrozí mu trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

**Z bytu ukradol i vzduchovku ** Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 26-ročného Jána z Nižného Klátova (okr. Košice – okolie), ktorý koncom januára 2011 využil nepozornosť majiteľov a z bytu na Pražskej ulici v Košiciach bez použitia násilia odcudzil vzduchovú pištoľ, expanzný revolver, potraviny, DVD nosiče s videohrami a filmami, digitálny tlakomer a mobilný telefón (škoda viac ako 600,–€).

**Z kotercov odcudzil šteňatá **
V dobe od 16.05. do 21.05.2011 doposiaľ neznámy páchateľ z neuzamknutých kotercov v záhrade v chatovej lokalite „Textilná“ v Košiciach odcudzil dve šteňatá rasy foxteriér, jedno šteňa rasy americký stafordširský teriér a jednu dospelú suku psa čínsky naháč. Tiež odcudzil osem kusov trapézového plechu, ktorý bol opretý o plot v záhrade. Majiteľovi vznikla škoda 770,–€. ** Vykradnuté chaty ** V sobotu medzi 03.00 a 04.00 hod. doposiaľ nezistený páchateľ vošiel do neuzamknutej rekreačnej chaty v oblasti „Košiarný briežok“ v katastri obce Smižany (okr. Spišská Nová Ves) a odcudzil dva ruksaky, dámsku i športovú tašku s osobnými vecami, štyri mobilné telefóny, osobné doklady, finančnú hotovosť a iné, čím štyrom mladým rekreantom spôsobil škodu takmer 1.000,–€. Polícia vec realizuje ako porušovanie domovej slobody a krádež.

Doposiaľ nezistený páchateľ sa v dobe 15.05. do 21.05.2011 vlámal do hospodárskej budovy pri chate v chatovej oblasti „Čertovík“ v katastri obce Veľký Folkmár (okr. Gelnica), odkiaľ odcudzil elektrickú kosačku, domácu vodáreň, ohrievač vody, elektrokolobežku, elektrickú strunovú kosačku a elektrický vysávač lístia. Majiteľovi z Košíc vznikla škoda 850,–€.

**Zmizli pracovné stroje ** V obci Pribeník (okr. Trebišov) počas 19.05., resp. 20.05.2011 doposiaľ nezistený páchateľ vošiel do oploteného areálu školy, odkiaľ ukradol pracovné stroje a to rezačku asfaltu a stroj na hutnenie podkladu, čím prešovskej firme spôsobil škodu cca 8.000,– €.

Vlámal sa do baru a tam do hracích automatov Neznámy páchateľ včera medzi 01.00 a 09.45 hod. prerezal kovovú mrežu dverí, túto vyhol, vykopol drevenú výplň dverí a vošiel do baru v Čiernej nad Tisou (okr. Trebišov). Z baru odcudzil cigarety a finančnú hotovosť vo výške 490,– €, čím majiteľovi baru spôsobil celkovú škodu 700,–€. V bare vylomil tri výherné hracie automaty, z ktorých odcudzil zásobníky s finančnou hotovosťou 700,– € ku škode firmy z Vranova nad Topľou.

Auto viedol pod vplyvom alkoholu a bez vodičáku Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia (trestná sadzba až na dva roky) obvinil 35-ročného Richarda K. z Košíc, ktorý včera popoludní viedol osobné motorové vozidlo zn. Mercedes – Benz smerom od obce Čaňa na obec Haniska (okr. Košice – okolie), kde bol zastavený a kontrolovaný hliadkou dopravnej polície. Dychovou skúškou bolo u neho zistené požitie alkoholu v množstve 0,30 mg/l alkoholu v dychu a zároveň policajti zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na jeden rok s platnosťou od 22.06.2010. Ob­vinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM