Peter Simon Správy

Zničené mosty cez Drázus sa opravovať nebudú: Radnica prišla s novým riešením! FOTO

Zub času a hrdza sa na pôvodných premosteniach poriadne vyšantila. Rekonštrukcia podľa primátora Burdigu nestačí...

Ilustračný obrázok k článku Zničené mosty cez Drázus sa opravovať nebudú: Radnica prišla s novým riešením! FOTO
11
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Známe premostenia v centre nášho mesta potrebujú neodkladnú rekonštrukciu, ako avizovala radnica, situáciu sa chystá v najbližšej dobe vyriešiť. Premostenia cez Drázus využíva denne veľké množstvo Rožňavčanov a aj ľudí z okolitých obcí. Prvým zámerom bola rekonštrukcia, avšak po odkrytí vrchných častí sa pristúpilo ku kompletnej výmene. Pri taxíkoch už jeden úplne odstránili.

Informácia o rekonštrukcii odznela na uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Pozrite si v našej galérii, ako vyzerá poškodený most pri daňovom úrade.

Riešenie tohto dlhodobého problému sa začalo z iniciatívy mesta. „Lávky, premostenia boli v zlom stave. Dlhodobo už neboli ani natreté a ošetrované, tak sme vyhlásili verejnú obchodnú súťaž na tri lávky, presnejšie pri taxikároch, daňovom úrade a jedna lávka je dole, ako sa ide na Nadabulu z Betliarskej cesty. Prvotným zámerom bola rekonštrukcia, avšak pri odkrytí vrchných častí sme prišli na to, že sú v dezolátnom stave a nestačí ich len opraviť. Takže sa vyrobia úplne nové,“ povedal pre náš web primátor mesta Pavol Burdiga.

Ako doplnil, ľudia sa teda onedlho dočkajú aj nových bezpečných premostení. „Do tejto obnovy sa investovala suma približne 25 000 eur,“ uviedol primátor.

Obrazom: Oprava premostení v Rožňave
11
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM