Alexandra Kolínská Správy

Za volantom rátajte so zimným počasím: Ako to vyzerá na cestách v našom kraji?

Biela prikrývka zahalila už aj Košický kraj. Pozrite sa, v akom stave sú cesty nielen v Košiciach a jeho okolí, ale v celom kraji. Kde môžu mať motoristi so snehom problémy?

Ilustračný obrázok k článku Za volantom rátajte so zimným počasím: Ako to vyzerá na cestách v našom kraji?
Zdroj: TASR

Následkom sneženia sú pokryté snehom niektoré úseky ciest v Košickom kraji. Podľa aktuálnej situačnej správy cestárov sú všetky cesty momentálne zjazdné. Na vozovkách sa vyskytuje miestami čerstvý alebo kašovitý sneh do hrúbky troch centimetrov (cm).

Cesty I. triedy majú väčšinou mokrý povrch. Kašovitý sneh o vrstve 1 cm je v okrese Rožňava na ceste I/67 na horskom priechode Dobšiná a v okolí Dediniek. Miestami kašovitý sneh s vrstvou do 2 cm sa nachádza v okrese Trebišov na ceste I/79 v okolí Kráľovského Chlmca, či Slovenského Nového Mesta.

Na úsekoch II. triedy hlásia cestári kašovitý sneh do 3 cm na horských priechodoch Súľová a Grajnár, či v okolí Dobšinej. Aj cesty 3. triedy sú v týchto chvíľach zjazdné. S kašovitým a čerstvým snehom sa môžu stretnúť motoristi v oblasti Spišskej Novej Vsi, Rožňavy, Gelnice, Košíc i Trebišova.

Ak chcete vidieť prvú snehovú pokrývku v Košiciach, prečítajte si článok TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM