Peter Simon Správy

Momentky z kupka: Teplé počasie láka Rožňavčanov k vode, FOTO a VIDEO

Tohtoročnú sezónu kúpaliska v Rožňave prevádzkovatelia zahájili už koncom júna, počasie im ale nedoprialo. Posledné dni sa však karta obrátila.

Ilustračný obrázok k článku Momentky z kupka: Teplé počasie láka Rožňavčanov k vode, FOTO a VIDEO
18
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kúpalisko v našom meste tento rok otváralo svoje brány 23. júna 2018. Návštevnosť ľudí v prvé dni nebola taká, ako by sa očakávalo. Za všetko mohlo počasie a výrazné ochladenie. Karta sa však v uplynulé dni obrátila. Okres atakovali 30-tky a ľudia z mesta i blízkeho okolia využili príjemné schladenie a relax vo vode.

Ako nás priamo v areáli kúpaliska informovala Marta Domiková, prvé dni po otvorení kúpaliska neboli z pohľadu počasia najprijateľnejšie. „No záujem sme evidovali o ranné plávanie a niekoľko ľudí prišlo aj popoludní. Voda však bola príjemná. Máme nový kotol, takže sa vyhrieva na 26 stupňov Celzia,“ hovorí Domiková.

Stovky návštevníkov

Uplynulé dni však prišla zmena. Počasie doprialo a parkovisko pred kúpaliskom sa zaplnilo. Vodu si návštevníci pochvaľujú. Podľa slov Domikovej, návštevnosť kúpaliska od jeho otvorenia, s príchodom oteplenia, v uplynulé dni narástla. „V stredu (4. júla 2018) to bolo 210 návštevníkov, no vo štvrtok (5. júla 2018) ich prišlo už okolo 370. Aj tento rok sme sa rozhodli pre možnosť náramkov na ruku, čo sa už v minulosti vyplatilo a tým klesol počet vstupov načierno,“ doplnila Marta Domiková.

Pre plavcov je k dispozícii klasický 50 m bazén, ale aj detské bazény.

Nami opýtaní prítomní návštevníci si vodu a celkovú atmosféru na kúpalisku pochvaľovali. Pozrite si v našej galérii fotky z kupka, ktoré sme zhotovili vo štvrtok.

Areál ponúka aj príjemné prostredie pre oddych a občerstvenie v troch bufetoch. Keď vás omrzí plávanie, pustiť sa môžete do hrania golfu na mini ihrisku, basketbalu, volejbalu i tenisu. Nosiť nemusíte so sebou nič, všetky športové potreby Vám požičajú.

Ranné plávanie je obľúbené

Kúpalisko v Rožňave ponúka aj ranné plávanie. Za roky si ho obľúbilo veľa nadšencov vody.„Ľudia ho majú radi a preto sme sa ho rozhodli zaviesť aj tento rok. Zaužívame ho už niekoľko rokov. Za horšieho počasia si ráno príde zaplávať približne 20 ľudí a za dobrého aj cez 50,“ zhodnotila správkyňa kúpaliska Marta Domiková a na otázku, akú sezónu predpokladajú, povedala. „Teraz ešte sezónu odhadnúť nevieme. Všetko je na počasí,“ spresnila Domiková.

Zdroj: Dnes24.sk
Obrazom: Pozrite si momenty z kúpaliska v Rožňave
18
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM