Marie Melníková Rôzne

Mlynky: Na horolezca Janka Čecha spomínali veselo

Spomienková akcia na skvelého horolezca zo Spiša, Janka Čecha zožala veľký úspech. V lyžiarskom stredisku Mlynky- Gugel nechýbala dobrá nálada, perfektné športové výkony, ale aj osviežujúce poháriky tuhého páleného.

MLYNKY. Horolezca Janka Čecha si uctili jeho kamaráti a známi v lyžiarskom stredisku Mlynky- Gugel najmä dobrou náladou. Na počesť špičkového horolezca usporiadali pretek, ktorý pozostával z viacerých disciplín ako skialp, freeride, slalom, ľadolezenie v múre snežného hradu a nakoniec sa spustili na gumenom člne.

Krátko pred štartom zapálili pred Jankovou fotkou sviecu a potom sa šlo súťažiť.

Na štart sa postavilo približne 20 súťažiacich. Okrem náročného športového výkonu čakalo súťažiacich na jednotlivých stanovištiach aj občerstvenie v podobe mocného alkoholu. Smäd zahnali aj dúškami lahodného moku. Príjemnú atmosféru memoriálu dotváralo slnečné počasie a tóny country kapely Veslári.

Od smrti horolezca Janka Čecha ubehol takmer rok. Ján zahynul v noci z 3. na 4. mája, keď zostupoval z extrémne ťažkej steny v Alpách, Grandes Jorasses. Viac z akcie si môžete pozrieť na videu, ktoré zavesíme na náš web už o chvíľu.

MARIE MELNÍKOVÁ

Mlynky: Na horolezca Janka Čecha spomínali veselo
1
Galéria
MEMORIAL MLYNKY
37
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM