Peter Simon Rôzne

Mladý rožňavský DJ K3vin B v ROZHOVORE: Musel som sa naučiť veci, o ktorých som ani netušil, že existujú

Študuje na Strednej zdravotníckej škole v našom meste. Má 20 rokov a okrem mixovania dokáže aj masírovať. Reč je o mladom talente z nášho mesta. Kevin Baczuk, alebo ak chcete Dj K3vin B nám toho prezradil zo života omnoho viac!

Ilustračný obrázok k článku Mladý rožňavský DJ K3vin B v ROZHOVORE: Musel som sa naučiť veci, o ktorých som ani netušil, že existujú
Zdroj: Dnes24.sk

Kde sa dajú hľadať tvoje začiatky a ako dlho už vlastne hrávaš? Dlho ti trvalo, kým si sa naučil mixovať a zladiť hudbu Pomáhal ti v tom niekto, alebo si samouk?

Moje začiatky sa dajú hľadať v bývalom Šport club-e, kde som začal ako 16-ročný. Začiatky boli ťažké a vyžadovalo si to veľa práce a hlavne pevné nervy. Moja pomocná ruka pri začiatkoch bol určite majiteľ klubu Gabriel Lapšanský, ktorý mi stále poradil a pomohol ak som mal s niečím problém. Samozrejme aj naopak usmernil ak som niečo pokazil, no to patrí k tomu.

Čo je pri hrávaní diskoték alebo pri mixovaní najťažšie?

Ono nič nie je ľahké treba sa všetkému venovať naplno a sústrediť sa. Hlavne ak človek začína s niečím preňho predtým nepoznaným a vyžaduje si to sústredenosť a pevné nervy. Musel som sa naučiť veľa vecí, o ktorých som ani netušil, že vôbec existujú a všímať si čo vlastne robím.

Hrával si kedysi inú hudbu ako teraz? Zmenil posun doby a plynutie času aj teba a tvoje hranie?

Jasné, že sa to zmenilo. Predtým som hrával prevažne „dance“ a komerčné veci, doba sa mení a aj ľudia. Dnes musíš zabaviť ľudí, musíš sledovať čo ide na čo sa ľudia chytajú a ako sa zabávajú. Sú to faktory, ktoré ti určia smer, akým máš pokračovať.

Akú hudbu počúvaš v súkromí? Je to house či elektronika, alebo práveže niečo úplne iné?

V súkromí je to rôzne, počúvam všetko čo sa mi páči, Dance, EDM, Oldies, House.. Keď je to pre mňa niečo dobré, tak to počúvam, hoc aj keby to bolo niečo rockové.

Okrem hrávania známych trackov, máš aj vlastné veci? Ako skladáš a tvoríš muziku?

Nie vlastné veci nemám, ale plánujem sa aj v tomto smere rozbehnúť. Je to len otázka času.

A čo ľudia? Zmenili sa, zmenilo sa ich správanie na diskotékach podľa teba odstupom času?

Ako som už spomínal, ľudia sa menia a čo ma stále prekvapuje, nájde sa aj pár jedincov, ktorí stále prekvapia výberom skladby. Niekedy milo a niekedy ma to úplne, že zaskočí.

Hrával si aj z vinylov, používaš aj gramce, alebo už nie? Aký je rozdiel v mixovaní na gramofónoch a napríklad na počítači?

Mal som kontakt s vinylom ale nepoužívam gramce, je to výborná vec ale má to aj svoje mínusy. Rozdiel medzi gramcom a počítačom? Zaujímavá otázka. Gramce, to je veľmi jemná vec, a počítač už dnes urobí skoro všetko za teba.

Určite sleduješ aj tvoju konkurencia/ko­legov. Koho považuješ za najväčší talent v našom regióne a na Slovensku?

Samozrejme že sledujem. V našom regióne by som za najväčšiu konkurenciu považoval „nášho“ Andiho Liptáka. Je to fakt šikovný Dj a má sľubnú budúcnosť. No a na slovensku to je jednoznačne Dj EKG. Ale ja to neberiem ako konkurenciu skôr ako inšpiráciu čo všetko sa dá dosiahnuť v Dj-ingu.

Udržuješ kontakty aj s dídžejmi v iných mestách?

Samozrejme udržujeme kontakty. Je to dôležité, aby sme vedeli, kde sa čo deje a ako to funguje aj v iných kluboch na Slovensku.

Skús poradiť mladým začínajúcim ľuďom, ktorí sa chcú stať uznávanými dídžejmi. Čo je dôležité pre začiatočníkov, aké finty majú používať?

Ťažko sa radí, každý na to musí prísť sám. Z hľadiska techniky si musí každý nájsť svoju techniku a niečo čo ho urobí jedinečným. Pretože je jedna vec je niekoho naučiť a pomôcť v tých základných veciach a je druhá vec mu radiť čo má kedy robiť.

Čo je teda pre začiatočníkov potrebné?

Jednoznačne pevná vôľa a nejaké tie finančné prostriedky.

Funguje rivalita medzi DJ-mi v okolí, alebo si skôr pomáhate a držíte spolu?

Rivalitou by som to ani nenazval, ale skôr by som povedal, že si všetko povieme na rovinu. Povieme čo je potrebné zlepšiť a samozrejme aj to dobré si povieme jeden druhému.

Hrávaš na diskotékach aj na želanie, alebo sa niečo také už v dnešnej dobe „nenosí“?

Hrávame, však prečo nie ? Ale nedá sa splniť stále každé želanie. Skôr by som povedal, že niekedy ti tá daná osoba, čo si príde pýtať track pomôže a inšpiruje, ale naopak niekedy ti to nič nedá a sa len pousmeješ nad želanou skladbou. Samozrejme, ako to sadne do playlistu, tak nieje problém, no nie stále sa to dá.

Aký máš názor na inú hudbu ako diskotékovú, tanečnú… Ako sa z tvojho pohľadu dívaš napríklad na hip-hop, jazz, funk alebo metal?

Sú to veci, ktoré mi nerobia problém. Zahrám ich, až na ten metal. Hip-hop, jazz, funky… To sa dá vsunúť do playlistu. Je veľa dobrých veci v týchto žánroch, ktoré sa dajú v kluboch zahrať.

Tvoj hlavný pracovný čas je v nočných hodinách. Nemáš niekedy chuť to všetko zabaliť a v noci spávať a cez deň pracovať?

Niekedy mám. Sú určite chvíle keď si poviem, že na to kašlem. Práve kvôli týmto veciam treba mať pevnú vôľu a isť ďalej. A druhá vec, aj by som spával cez noc ale nieje s kým ! (smiech)

Ako je to s dievčatami. Vieme, že zvyknú obletovať „dídžejov“. Musíš ich odháňať? A čo vzťahy? :)

Dievčatá, ďalšia kapitola, ktorá sa spája s Dj-ingom. Jasné, stále sa nájdu baby, ktoré sa snažia. Je to len na tebe, že ako sa zachováš a aký priebeh tomu dáš. Vzťahy? Som šťastne nezadaný.

Aké záľuby máš vo voľnom čase?

Vo voľnom čase si rád zahrám volejbal, futbal a jazdím na motorke. A samozrejme neodmysliteľnou súčasťou je hudba.

Na ktorú svoju diskotéku spomínaš najradšej a prečo?

Najradšej spomínam asi na Otváraciu párty leta 2015 v Colors clube, pretože tam bol poriadny „bordel“ plný klub a neskutočná atmosféra.

Stáva sa, že ťa niekto zavolá hrať aj na súkromné párty? Chodievaš?

Samozrejme chodím s kolegom Rolandom Zeťákom hrávať aj súkromne párty, aj stužkové slávnosti, narodeniny, a veľa iných akcií. Takže nieje problém aj s ozvučením a osvetlením priestorov kde nieje žiadna aparatúra.

Skús zaspomínať na nejakú zverejniteľnú historku, ktorých máš isto neúrekom…

Tak to áno. Je ich dosť. Asi by som zvolil takú príjemnú kde ma prekvapili hostia. Hral som s kolegom v jednom nemenovanom pube, kde sa párty zvrhla až tak, že ľudia tancovali všade, a to doslova sa tancovalo na stole, lavičkách…

Je jasné, že toto sa ti natrvalo vrylo do pamäti. Tak skús radšej niečo humorné, bolo niečo také?

Bola to akcia, kde bola zábava v plnom prúde. Aktuálna skladba hrala Village People – YMCA a zrazu vypadol elektrický prúd a ľudia spontánne začali spievať ďalej.

Foto: Archív Kevin Baczuk

Obrazom: Rozhovor s mladým rožňavským DJ-om Kevinom Baczukom
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM