Peter Simon Rôzne

Mladí Rožňavčania bodovali v hlavnom meste Maďarska: Záchrana zranených a požiarny útok

Okrem krásneho výletu mali žiaci aj dôležité poslanie. Po zdolaní rôznych prekážok si domov priniesli aj pohár za prvé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Rožňavčania bodovali v hlavnom meste Maďarska: Záchrana zranených a požiarny útok
Zdroj: Základná škola, Zlatá 2

Ako informovala stránka základnej školy na ulici Zlatá 2 v Rožňave, malá výprava v zložení štyroch žiakov sa vydala na cestu do hlavného mesta Maďarska. Ich poslaním bolo reprezentovať naše mesto a samozrejme základnú školu v medzinárodnom meraní síl hliadok civilnej ochrany.

Žiaci tak okrem návštevy kultúrnych pamiatok Budapešti bojovali aj o čo najlepšie umiestnenie v súťaži. Za úlohu mali zvládnuť nástrahy a vedomostné testy na šiestich stanovištiach. Nechýbal požiarny útok, záchrana zranených, ale aj stavanie protipovodňovej bariéry a kopec ďalšieho. V silnej konkurencii až 42 družstiev si rožňavský záchranári nakoniec vybojovali 1. miesto medzi školami 5. obvodu: Belváros Lipótváros. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, informuje škola.

Domov si tak po náročných úlohách doniesli zaslúžený víťazný pohár a medaile. To však nieje všetko v pamäti im určite ešte dlho ostanú chvíle z prehliadky mesta a hasičského múzea.

Obrazom: Výprava do metropoly Maďarska
18
Galéria
Zdroj: Základná škola, Zlatá 2
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM