Šport

Mládežnícky bedmintonový turnaj: Grand Prix B v kategóriách U-11 a U-17

Dňa 26.04.2014 náš Klub gemerských bedmintonistov 2010 Rožňava usporiadal v športovej hale na ul. Štítnicka v Rožňave Mládežnícky bedmintonový turnaj Grand Prix B zaradený do kalendára SZBe v kategóriách U-11,U-17.

Ilustračný obrázok k článku Mládežnícky bedmintonový turnaj: Grand Prix B v kategóriách U-11 a U-17
Foto: Radka Deckerová

Prišli hráči klubov z Košíc, Prešova, Popradu, Hnúšte , Dolného Kubína, Zákamenného a samozrejme naši domáci.

Zúčastnilo sa ho v U 11 6 chlapcov a 6 dievčat a v U17 8 chlapcov a 7 dievčat hrali sa disciplíny – dvojhry CH, D štvorhry CH, D a mix. Našim domácim pretekárom sa v silnej konkurencii celkom darilo a to v U11 medzi chlapcami v dvojhre Timotejovi Gazdíkovi, ktorí obsadil 1. miesto bez straty setu keď porazil súperov umiestnených na 12. až 29. mieste aktuálneho rebríčka kat. U11 (zvíťazil aj v štvorhre chlapcov) medzi dievčatami U11 v dvojhrách skončili naše Natália Lázárová na 4. mieste a Patrícia Francisková na 5. mieste, mali tiež ťažké súperky umiestnené na 7. až 24. mieste aktuálneho rebríčka kat. U11 no zato v štvorhre dievčat U11 naše Lázárová, Francisková zvíťazili.

V kat. U17 si výborne počínali hlavne dievčatá v dvojhre zvíťazila Barbora Takáčová (zvíťazila aj v štvohre dievčat hrala z Baranovou z PBA Prešov) a na 2. mieste skončila Michaela Gargušová – porazili súperky na 15. až 48. mieste aktuálneho rebríčka kat. U17, no a chlapci mali ešte silnejšiu konkurenciu zvíťazil aktuálne 6. hráč rebríčka Vladan Pevný z Hnúšte, ostatní boli hráči do 40. miesta aktuálneho rebríčka kat. U17 umiestnenie našich Filip Lörinc 5. miesto, Dávid Köteleš a Marek Ferdinand 7.-8. miesto v dvojhrách.

Ešte raz gratulujeme víťazom a ďakujem za pomoc pri organizácii turnaja hlavne Lacikeovi Ladislav Šimon, Dominikovi Domino Zlatoš, Jančiovi Jan Hlivak a fotografke Dáške Daša Gazdíková.

Text: Oskar Lörinc

Mládežnícky bedmintonový turnaj
33
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM