Radka Deckerová Od Vás

Mladá výtvarníčka Silvii Ujházy otvorila výstavu obrazov

V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave v minulý piatok slávnostne otvorili výstavu obrazov mladej výtvarníčky Silvii Ujházy s názvom „Moje drobné dielka“. Výstava potrvá až do 30.mája.

Silvia Ujházy vyrastala v krásnej prírode „na samotke pri lese“ pri mestečku Dobšiná neďaleko mesta Rožňava. Pod dohľadom starej mamy objavila svoje zanietenie pre farbičky. Na základnej škole ju v tejto záľube podporoval skvelý učiteľ výtvarnej výchovy pán Reiprich, ktorý ju učil novým technikám a pravidelne zapájal do výtvarných súťaží. Veril v jej talent.

Na gymnáziu sa prvýkrát zúčastnila niekoľkých už vážnejších spoluautorských výstav. Tu sa začala formovať jej cesta. V tom čase mala rada portrétovanie. Počas vysokoškolských štúdií na Pedagogickej fakulte všetok čas „pohltila“ škola a tak na maľovanie v tom období neostal priestor. Po skončení VŠ odišla pracovať do Martina, kde pracovala v CVČ a už naplno sa i profesionálne venovala talentovaným deťom i dospelým.

Po čase sa vrátila do Rožňavy a výtvarná výchova sa stala jej profesiou – je učiteľkou na základnej škole a v deťoch sa snaží objaviť krásu i cit pre umenie. Je ale nesmierne rada, ak jej obrázky, jej drobné dielka, ako ich skromne pomenovala, oslovia aj iných a urobia radosť, či pomôžu načerpať z nich energiu. Vtedy to vníma ako zadosťučinenie.

Všetci milovníci umenia môžu na bezplatnú prehliadku výstavy obrazov mladej výtvarníčky Silvii Ujházy zájsť do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave. Dá sa tak urobiť počas výpožičných hodín.

Pondelok 7,30 – 18,00 Utorok 7,30 – 18,00 Streda 7,30 – 18,30 Štvrtok zatvorené Piatok 7,30 – 18,30 Sobota 8,00 – 13,00

Tatiana Bachňáková Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave Kontakt: www.roznava.sk kniznica@kniznicarv.sk tel. 058/ 788 09 11, 058/ 788 09 17

roznava24.sk/Ta­tiana Bachňáková

diela_silvia_ujhazy
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM