Samospráva

Miestna poriadková služba sa v Dobšinej osvedčila: Na týchto miestach bola najvyužívanejšia

Fungovanie miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS) je závislé od dotácie. Poslanci mesta odklepli jej spolufinancovanie.

Ilustračný obrázok k článku Miestna poriadková služba sa v Dobšinej osvedčila: Na týchto miestach bola najvyužívanejšia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Dobšiná v Rožňavskom okrese sa chce uchádzať o ďalšie fungovanie miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS), poslanci mesta na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili predloženie žiadosti o dotáciu na jej financovanie.

Ako uviedol náčelník mestskej polície (MsP) Jaroslav Plačko, s činnosťou takzvaných rómskych hliadok sú v meste veľmi spokojní.

Samospráva sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva vnútra SR na fungovanie miestnej poriadkovej služby, ktorú by tvorilo celkom desať členov.

Pôvodne sme mali iba osem ľudí, neskôr sa projekt rozšíril na desať a tento počet sa dobre osvedčil,“ vysvetlil Plačko.

Ako dodal, desiatka členov poriadkovej služby dokáže lepšie pokryť aj problémovejšie lokality, akou je napríklad Dedičná ulica.

Náčelník MsP si činnosť i spoluprácu s miestnou poriadkovou službou pochvaľuje, najväčšou výhodou je podľa jeho slov to, že dobre poznajú miestnu komunitu a jej problémy. „Najvyužívanejší sú pri školách, kde dohliadajú na bezpečnosť detí pri prechode cez cestu a pred poštou počas vyplácania dávok,“ doplnil Plačko.

Poslanci mesta schválením podania žiadosti o dotáciu rovnako súhlasili i s päťpercentným spolufinancovaním projektu, a to vo výške viac ako 9500 eur z celkových nákladov presahujúcich 190.000 eur. V prípade pridelenia finančných prostriedkov bude miestna poriadková služba fungovať 15 mesiacov.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM