Peter Simon Samospráva

Mestská polícia v číslach: Na pokutách vyzbierala poriadny balík peňazí!

Rožňavskí mestskí policajti boli za posledný rok poriadne zamestnaní. Posvietili si na rôzne priestupky. Pozrite sa, koľko vyzbierali na pokutách.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v číslach: Na pokutách vyzbierala poriadny balík peňazí!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas uplynulého roka 2015 mali rožňavskí mestskí policajti plné ruky práce. Okrem tradičných policajných úkonov riešili aj preventívno-bezpečnostné akcie zamerané najmä na zvýšenie právneho vedomia mladistvých, s poukázaním na možné riziká pri porušovaní zákona touto vekovou skupinou.

Z celkového počtu 3 212 priestupkov sa až 1 576 riešilo blokovo. Najviac 750 za parkovanie bez platnej parkovacej karty, čo prinieslo do rozpočtu mestskej kasy presne 9 790 eur. Na druhom mieste je dopravný priestupok v počte 432 blokových konaní čo predstavuje 9 900 eur do mestskej kasy. Na treťom mieste skončilo porušenie VZN o udržiavaní všeob. čistoty a poriadku v meste. To riešili príslušníci mestskej polície až 271. Faktom však je, že tento priestupok riešili v 408 prípadoch len napomenutím.

Celkovo sa z 3 212 pries­tupkov, riešených blokovým konaním dostalo do mestskej kasy až 24 795 eur! Oproti minulému roku je to menej, keďže v roku 2014 do mestskej kasy putovalo presne 30 680 eur. Napomenutím sa riešilo dohromady 1 478 priestupkov, najviac 595 taktiež za parkovanie bez platnej parkovacej karty.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM