Správy

Mesto sa pustilo do odpratávania posypu: Na čo sa použije pozbieraný štrk?

Po snehu už ani stopy, a tak posyp, ktorý v zime pomáhal chrániť proti šmyku, predstavuje problém hlavne pre ženy. Mesto sa pustilo do upratovania.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa pustilo do odpratávania posypu: Na čo sa použije pozbieraný štrk?
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto v snahe zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov na cestách, ako aj chodníkoch, posýpa cesty a chodníky štrkom aj soľou. Ten je počas mrazov, ktoré vytvárajú zľadovatený povrch, veľmi užitočným. Teraz je však tento stav problémom.

S otázkou, ako mesto napreduje s odpratávaním posypu, sme kontaktovali riaditeľa technických služieb, Mikuláša Gregora.

Ako informoval, so zberom zbytkov posypového materiálu začali už koncom minulého týždňa a vykonávajú ich pracovníci Technických služieb Rožňavy.

„Práve sa vykonávajú strojovo. Veľká zametačka na cesty a malú sme nasadili na chodníky. Práce začali v centre mesta a následna sa postupuje na sídliská. Tento týždeň máme naplánované práce na sídlisku Vargové pole. Tuto cestou by som chcel požiadať obyvateľov domov, že ak si vedia pred domom sami ten štrk pozametať na kôpku tak by nám to pomohlo a urýchlilo prácu,“ hovorí pre Dnes24.sk Gregor.

Podľa jeho slov už dostal niekoľko podnetov aj od obyvateľov mestský časti Rožňava Baňa a Nadabula. Obyvateľov týchto lokalít, riaditeľ Technických služieb uisťuje, že odpratávanie posypu prebehne aj tam.

Zároveň so zberom prebehne aj čistenie kanálových vpustí. „Tie, ktoré evidujeme ako problematické, sú monitorované a čistené v týždennom intervale, a tie ostatné priebežne čistíme,“ doplnil riaditeľ.

S pozbieraným štrkom majú takéto plány. „Použijeme ho na výspravky výtlkov pri niektorých bytových domoch, respektíve pri poľných cestách, ktoré patria mestu, a kde vlastne nie je asfaltový povrch,“ dodal na záver Gregor.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM