Kultúra

Mesto sa prebúdza: Rožňavčania postupne zapĺňajú ulice, FOTO

Len pred niekoľkými týždňami boli prevádzky v meste zatvorené a mesto vyľudnené. Postupne sa však všetko vracia do normálu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa prebúdza: Rožňavčania postupne zapĺňajú ulice, FOTO
19
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Po týždňoch prišla zmena. Po uvoľňovaní opatrení proti šíreniu COVID-19 pešia zóna v našom meste postupne ožíva. Vďaka teplým, slnečným dňom sa zapĺňa aj rožňavské námestie.

Zmrzka, zákusok aj šport

Teplé počasie, prechádzky, hry priamo v centre mesta, osviežujúca zmrzlina a dobrá nálada. Toto všetko si užívajú na námestí aj Rožňavčania.

S uvoľňovaním opatrení sa postupne vracia do normálu aj život v Rožňave. Otvorené reštaurácie, letné terasy a aj cukrárne v centre mesta Rožňavčanom už chýbali a tak, v teplé slnečné dni, prevádzky zažívajú nápor.

Hoci počas víkendu počasie neprialo a mesto bolo vyľudnené hneď začiatkom týždňa v pondelok sa to zmenilo a v meste sa naskytol obraz ako spred roka. Rodiny s deťmi, zaľúbenci na zmrzline a aj mladí športovci, ktorí si v srdci mesta opäť mohli zahrať basketbal.

„Samozrejme, že treba dodržiavať ešte isté opatrenia, no nie je nič lepšie ako vypadnúť v takýto krásny deň z paneláku do mesta dať si s deťmi osviežujúcu zmrzlinu,“ povedala mladá mamička Martina, ktorú sme v meste zastihli.

Kultúrne leto sa pripravuje

Obyvatelia mesta boli v tejto časti námestia dlhé roky zvyknutí na parkovisko, no vybudovaná pešia zóna sa im páči. Ako sme na vlastné oči mohli vidieť, po celom priestore severnej lokality nášho námestia sa to príchodom oteplenia hemží deťmi pri rôznych hrách. Nechýbajú ani zaľúbenci pri posedení v parku pod vežou.

Dobrou správou je aj to, že mesto pracuje na programe kultúrneho leta v srdci mesta. „Rožňavské kultúrne leto plánujeme spustiť na prvú júlovú nedeľu, tradične v čase od 16:00 hod. v severnej časti Námestia baníkov. V tomto roku to bude už 5. ročník Rožňavského kultúrneho leta,“ informovala Lenka Leštáková z mestského úradu v Rožňave.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Obrazom: Mesto sa postupne prebúdza
19
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM