Peter Simon Správy

Mesto má nový sypač: Čím je stroj výnimočný? FOTO

Nové špeciálne vozidlo si poradí aj s problémovými úsekmi v meste. Čím je také výnimočné? Viac prezradil riaditeľ Technických služieb mesta Rožňava.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má nový sypač: Čím je stroj výnimočný? FOTO
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Technické služby nášho mesta po novom disponujú špeciálnou technikou. Jedná sa o sypač/valník, ktorý má široké spektrum využitia. Najviac však bude vozidlo nápomocné v zimnom období. Priamo od riaditeľa Technických služieb (TS) sme zisťovali, čím je tento stroj taký výnimočný. Má toho naozaj dosť.

Auto je úplne nové

Ako pre náš web uviedol riaditeľ TS, Mikuláš Gregor, vozidlo obdržali v priebehu tohto týždňa. Je úplne nové. „Tatrovka nám bude slúžiť viacúčelovo, v zimnom období to bude na pluhovanie a posypávanie ciest, ktoré udržiavame a v letnom využijeme trojstrannú sklopku napríklad na odvoz zeminy, štrku atď.,“ hovorí na začiatok pre Rožňava24.sk Gregor.

Vozidlom aj do strmých kopcov

Mikuláš Gregor ďalej doplnil, že výnimočnosť vozidla sa ukáže predovšetkým v zime."Má rozmetadlo aj medzi nápravami a nie len vzadu, ako väčšina, takže na strmších kopcovitých cestách v našom meste sa auto nebude šmýkať, ako sa nám stávalo pri staršej technike, ktoré mali rozmetadlá len za zadnou nápravou, a údržba bude lepšia. Okrem toho vozidlo disponuje novšou elektronikou, výkonnejším motorom. Auto zakúpil zriaďovateľ TS, čiže mesto Rožňava. Presný typ sa vyberal na základe referencií výrobcov, či sledovania rôznych recenzií. Kúpa prešla verejnou súťažou, " spresnil riaditeľ Technických služieb.

Mesto investovalo

„Mesto Rožňava sa snaží inovovať techniku Technických služieb, keďže tá disponuje strojmi, ktoré majú aj 30–40 rokov. Preto sme sa rozhodli zakúpiť aj tento nový sypač. Je to špeciálny stroj. Z mestskej kasy putovalo na auto 218 000 eur. Keď sme sa už rozhodli toľko investovať, tak sme vyberali vozidlo, ktoré je aj na zimnú aj na letnú údržbu a je viacúčelové,“ uviedol pre náš web primátor mesta Pavol Burdiga.

Obrazom: Mesto disponuje novým sypačom
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM