Futbal

Messi dostal Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca minulej sezóny

Prestížnu, európsku cenu, za najviac strelených gólov v uplynulej sezóne získal už po druhýkrát Argentínčan v službách FC Barcelona, Lionel Messi. Prvé miesto mu zabezpečilo presne 50 gólov.

Ilustračný obrázok k článku Messi dostal Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca minulej sezóny
Zdroj: TASR

Barcelona 29. októbra (TASR) – Kanonier španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Lionel Messi si v pondelok prevzal Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca uplynulej sezóny v európskych ligách.

Dvadsaťpäťročný Argentínčan dosiahol v minulom ročníku španielskej najvyššej súťaže rekordných 50 gólov a druhého v poradí Cristiana Ronalda z Realu Madrid predstihol o štyri presné zásahy.

„Toto ocenenie je za strieľanie gólov, ale bez mojich spoluhráčov by som ich nikdy nemohol dať,“ povedal skromne Messi pri preberaní ceny, ktorú získal už druhýkrát v kariére. Premiérovo si ju vybojoval v roku 2010, keď 34 gólmi pomohol Barcelone k zisku španielskeho titulu.

Na slávnosti boli prítomní z jeho spoluhráčov v klube Xavi Hernandez i Carles Puyol. Messi viackrát poďakoval kolegom z Barcelony. „Aj túto Zlatú kopačku zdieľam s nimi. Nebojujem pre individuálne ocenenia, bojujem pre tituly. Chcem získať späť ligový titul, vyhrať Španielsky pohár i Ligu majsrov. To sú moje ozajstné ciele, tímové ciele,“ dodal Messi, ktorému cenu odovzdal Luis Suarez Miramontes, bývalý španielsky reprezentant a držiteľ Zlatej lopty z roku 1960.

Ofenzívna opora katalánskeho veľkoklubu už prekonala množstvo rekordov a k ďalším má blízko. V minulej sezóne strelil Messi za Barcelonu vo všetkých súťažiach bezprecedentných 73 gólov, čím prekonal dovtedajšie európske maximum 67 Gerda Müllera v drese Bayernu Mníchov zo sezóny 1972/73.

Už iba dva presné zásahy delia Argentínčana od vyrovnania výkonu legendárneho Pelého, ktorý v kalendárnom roku 1958 dosiahol v klubovom i reprezentačnom drese spolu 75 gólov. „Samozrejme, že je česť byť blízko k číslam osobnosti, ktorá je pre futbal tak dôležitá. Ale, opakujem znova, sú to iba štatistiky a pre mňa je dôležitý úspech tímu,“ dodal Messi.
Informovala agentúra AP.

Lionel Messi skills
2
Galéria
Lionel Messi
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM