Radka Deckerová Basketbal

Školácke chyby, splašené hráčky aj ukážková hra: Trénerka Buzinkayová hodnotí basketbal

Rožňavské basketbalistky odohrali pod taktoukou Mary Buzinkayovej ďalší domáci zápas. V sobotu hostili hráčky zo Spišskej Novej Vsi. Prečítajte si, ako vzájomný duel pod košmi videla samotná trénerka...

Ilustračný obrázok k článku Školácke chyby, splašené hráčky aj ukážková hra: Trénerka Buzinkayová hodnotí basketbal
Foto: Radka Deckerová

Mám radosť, že vstup do II. polovice súťaže bol pre nás úspešný, preto dúfam, že to nakopne naše mladé hráčky do ďalších bojov pozitívne.

Určite nám veľmi pomohol zájazd do Maďarska, kde sme odohrali tri kvalitné zápasy počas vianočných sviatkov a to nám dopomohlo odohrať a odviesť celkom dobrý výkon. Až na niektoré hluché momenty, kde sa hráčky spoliehali na spoluhráčky a málo využívali hru 1 : 1, čo by im trochu zdvihlo svoje sebavedomie.

Z času načas sme robili veľké školácke chyby a to v prihrávkach a v zakončení streľby, ktorá bola zbrklá a potom jasne nepresná. Hráčky potom znervózneli a zbytočne sa plašili. Potom zase boli chvíľky, kde hráčky hrali skutočne bezchybne, ukážkovo, dobre bránili, plnili svoje úlohy, že to bola radosť na nich pozerať.

Priestor dostali všetky prítomné hráčky, aby mohli presvedčiť o ich zlepšení sa v družstve. Celkove v hre sme boli technicky lepšie od súperiek, ale ešte v tej basketbalovej dravosti a bojovnosti pokulhávame. Máme ešte veľa čo doháňať. Musíme sa naučiť hrať z chuti, vždy naplno, zaslúžiť si to, že som na ihrisku, ale hlavne mať z toho radosť.

Mary Buzinkayová
Zdroj: basketroznava.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM