Peter Simon Správy

Makajú bez nároku na honorár: Dobrovoľní hasiči z Rožňavy a okolia s novou výbavou, FOTO, VIDEO

Odovzdávanie hasičskej techniky sa konalo na Námestí baníkov v Rožňave. Prítomný bol aj nový prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavol Nereča.

Ilustračný obrázok k článku Makajú bez nároku na honorár: Dobrovoľní hasiči z Rožňavy a okolia s novou výbavou, FOTO, VIDEO
65
Galéria
Foto: Vladimír Tököly / Zdroj: Dnes24.sk

Dobrovoľní hasiči z nášho mesta i okresu aktívne zasahujú počas lesných požiarov a prívalových dažďov podľa potrieb Krajského riaditeľstva HaZZ, a to bez nároku na honorár. Vidieť ich môžeme aj na rôznych kultúrnych podujatiach, kde dohliadajú na protipožiarnu bezpečnosť. V stredu 18. septembra 2019 si slávnostne prevzali úplne nové a plne vybavené vozidlá značky Iveco Daily. O tie si okrem dobrovoľníkov z Rožňavy prilepšili aj obce Hrhov, Rudná, Jablonov nad Turňou, Vlachovo a Slavošovce.

Odovzdať im ich mala Ministerka vnútra, Denisa Saková (Smer-SD), tá sa však pre pracovnú vyťaženosť nevedela dostaviť. Medzi prítomnými ale nechýbal štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marián Saloň, nový prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavol Nereča, generálny sekretár dobrovoľnej požiarnej ochrany Vendelín Horváth, riaditeľ KR HaZZ v Košiciach Jozef Fedorčák, Okresný riaditeľ HaZZ v Rožňave Martin Kaprál, Predseda ÚzO DPO SR Marián Kapusta, tajomník ÚzO DPO SR Rožňava Michal Terrai, primátor mesta a starostovia spomenutých obcí.

Video z odovzdávania novej techniky nájdete pod článkom. Desiatky fotiek si môžete pozrieť v našej galérii.

„Som veľmi rád, že došlo aj v rámci okresu Rožňava k odovzdávaniu novej hasičskej techniky, ktorá určite pomôže dobrovoľným hasičským zborom v ich náročnej činnosti v súvislosti so zdolávaním požiarov. Samozrejme, tá technika je viacúčelová. Auto okrem bohatého vybavenia a výkonného čerpadla disponuje aj 750 litrovou nádržou na vodu, ktorá na ten prvotný zásah určite postačí,“ uviedol pre náš web generálny sekretár dobrovoľnej požiarnej ochrany, Vendelín Horváth.

Ako doplnil, v priebehu celého projektu sa v súčastnosti odovzdalo 750 vozidiel Iveco Daily.

„Som šťastný, že mesto Rožňava disponuje úplne novou technikou a verím, že veľmi dobre poslúži našim dobrovoľným hasičom. Dobrovoľní hasiči sú aj v našom meste naozaj potrební. Či už pri nejakých povodniach, prívalových dažďoch, požiaroch, ale aj pri organizácií podujatí v našom meste, ako napríklad naposledy pri jarmoku a dňoch mesta, kde dohliadali na bezpečnosť,“ povedal primátor mesta, Michal Domik.

„Toto Iveco prišlo do nášho zboru po približne tridsiatich rokoch ako úplne nové auto. Pre náš zbor to znamená veľmi veľkú motiváciu pokračovať v našej práci aj naďalej, robíme ju už 145 rokov z pokolenia na pokolenie, kde vôbec nie je ničím neobvyklým stretnúť tretiu generáciu hasičov na jednom výjazde a toto vozidlo nám umožní v prvom rade efektívnejšie pomôcť v prípade potreby občanom Rožňavy,“ dodal na záver veliteľ DHZ Rožňava Peter Máté.

Zdroj: Facebook
Obrazom: Dobrovoľní hasiči dostali nové vozidlá
65
Galéria
Foto: Vladimír Tököly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM