Peter Simon Správy

Máj v kaštieli Betliar: Okolie zaplnia pestrofarebné kvety, a nie len to!

Návštevníci sa môžu tešiť na pestrofarebné kvety a výrobky zručných remeselníkov. Program je viac než bohatý. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Máj v kaštieli Betliar: Okolie zaplnia pestrofarebné kvety, a nie len to!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Aristokratické sídla, záhrady, parky aj interiéry boli vždy bohato zdobené kvetinami. Kvety ako súčasť okrasnej záhrady mali aj u Andrássyovcov veľkú tradíciu. Slovenské národné múzeum – Múzeum Betliar preto každý rok začiatkom mája pripravuje pre svojich návštevníkov tradičný kvetinový trh spojený s remeselníckym jarmokom.

„Tohto roku sa podujatie koná 4. a 5. mája (sobota, nedeľa). Návštevníci si budú môcť v areáli kaštieľa zakúpiť rôzne druhy letničiek na ozdobenie svojich terás, balkónov a bytov, taktiež bonsaje, sukulenty a remeselné výrobky. V sobotu, 4. mája o 15:00 hod. na pódiu pred kaštieľom privítame skupinu Slovak Tango, ktorí nám zahrajú melódie z prvej polovice 20. storočia. Vstup na koncert je bezplatný,“ informovala Judita Krajčiová z betliarskeho mú­zea.

Ako v zápätí doplnila, v nedeľu, 5. mája bude pre návštevníkov vstup do kaštieľa bezplatný. „Voľné vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť v pokladni kaštieľa. Prehliadky budú z dôvodu bezpečnosti návštevníkov a zbierok v kaštieli organizované do skupín s obmedzeným počtom osôb (max. 35), v čase od 9:30 do 17:30 v štvrťhodinových intervaloch. Kaštieľ si tak v tento deň bude môcť pozrieť maximálne 1120 návštevní­kov,“ uviedla na záver Krajčiová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM