Peter Simon Správy

Lyžiari, dobrá správa: Vieme kedy by mali spustiť vlek pri Rožňave!

Nadšenci zimných športov sa dočkali. Lyžiarske stredisko pri Rožňave už pracuje na otvorení sezóny. Ak počasie plány neprekazí v tento deň si už zalyžujete!

Ilustračný obrázok k článku Lyžiari, dobrá správa: Vieme kedy by mali spustiť vlek pri Rožňave!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zimné strediská už pomaly, ale isto začínajú otvárať svoje brány. Pri Rožňave by sme sa mali dočkať lyžovačky ešte pred Vianocami. Prevádzkovateľka rekreačného strediska Július, Zuzana Eltschlägerová prezradila viac.

Ako pre náš web povedala, sezónu plánujú spustiť v sobotu, 22. decembra 2018, samozrejme všetko záleží od počasia, aby sa dalo zasnežovať. „Predpovede sú zatiaľ priaznivo naklonené. Prípravy na sezónu tak, ako každoročne spočívajú hlavne v kontrole technického stavu vlekov, zasnežovaní, techniky a následná revízia vlekov revíznymi technikmi. Je to hlavne kvôli bezpečnosti pri preprave ľudí,“ hovorí Eltschlägerová.

Svahy momentálne zasnežujú a na niektorých miestach evidujú približne 50 cm snehu.

Zistili sme, že aj tento rok bude prebiehať večerné lyžovanie. Nadšenci si tak môžu vybrať až z dvoch termínov, a to v stredu a piatok počas prevádzky vlekov. „Okrem lyžovania stredisko ponúka aj požičovňu lyží a výstroja,“ dodala na záver Zuzana Eltschlägerová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM