Peter Simon Rôzne

Loptoši sa vyšantili: Miestny park sa premenil na športovú lokalitu

Deti si okrem zábavy užili aj šport. Občianske združenie Basket Rožňava pripravilo rôzne aktivity. O zážitky tak núdza nebola.

Ilustračný obrázok k článku Loptoši sa vyšantili: Miestny park sa premenil na športovú lokalitu
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Basket Rožňava pod krycím názvom Loptoši je zamerané na všeobecnú pohybovú prípravu pre deti. Venujú sa všeobecnej pohybovej príprave, ktorá zároveň deti posilní na psychickej aj fyzickej úrovni. Deti sú pravidelným športovaním preukázateľne viac odolné voči chorobám a stresom.

Nedávno združenie zorganizovalo už 5. ročník Loptošského Dňa detí. Tento deň je zároveň aj odmena pre deti za ich celoročnú snahu. Príjemné počasie odštartovalo loptošskú trasu v mestskom parku. Už pri štarte sa poriadne nasmiali, keďže ich tam čakal šašo. Deti dostali papieriky, na ktoré dávali pečiatky za každú zo splnených úloh. V cieli ich odovzdali trénerovi, ktorý ich skontroloval a odmenil dobrotami. „Následne si mohli loptoši vyskúšať aj podávanie prvej pomoci za asistencie budúcich zdravotných sestier. Vyhodnotenie na štarte prebiehalo aj za prítomnosti pána primátora Pavla Burdigu,“ informovala Erika Švedová z odbor školstva, kultúry, mládeže a športu v našom meste.

Ako dodala, okrem toho dostal každý medailu, šiltovku s logom klubu a rôzne iné darčeky. Najvzácnejšie boli však píšťalky, ktoré sa potom už ozývali celým parkom.

„Po vyhodnotení sa presunuli do jedálne na ZŠ Zlatá, kde ich čakal fajný divinový guláš, ktorý uvarili rodičia. Po obede najmenších ešte čakalo aj divadelné predstavenie,“ dodáva Švedová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM