Peter Simon Šport

Lezecká súťaž v Rožňave s celoslovenskou účasťou: Jubilejný ročník s rekordným počtom prihlásených

Celoslovenská lezecká súťaž Rožňavský Kameňák, ktorú každý rok organizujú Domka a saleziánska rodina v Rožňave, oslávila tento rok už 10. jubileum. Zúčastnilo sa jej rekordný počet lezcov.

Ilustračný obrázok k článku Lezecká súťaž v Rožňave s celoslovenskou účasťou: Jubilejný ročník s rekordným počtom prihlásených
Foto: Matúš Lucký / Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž, ktorá v našich končinách písala už 10. ročník. O dobrej organizácii nasvedčoval aj rekordný počet prihlásených športovcov. Tí si svoje sily zmerali na Rožňavskom kameňáku.

Každoročne pribúdajú noví lezci, preto sa prvý deň podujatia venoval spoločnému programu, vďaka ktorému mali všetci možnosť lepšie sa spoznať a zažiť rodinnú atmosféru. „Špeciálnym hosťom večera bola generálna radkyňa sestier saleziánok, japonka sr. Mária Assunta, ktorá sa s účastníkmi podelila o svojom povolaní a skúsenostiach. Na záver večera nechýbalo večerné slovko, po ktorom bola ešte možnosť zaliezť si na outdoorovej bouldrovke pri večernom osvetlení,“ informovala Karin Vozárová.

Na druhý deň ráno sa všetko začalo svätou omšou a po výdatných raňajkách sa účastníci premiestnili do telocvične Strednej zdravotníckej školy so zámerom predviesť svoj najlepší výkon na miestnej lezeckej stene. Celé doobedie prebiehala kvalifikácia, po ktorej nasledoval chutný guláš a po ňom napínavé finále. Súťažilo sa v kategóriách muži, ženy a po prvýkrát v histórií Rožňavského kameňáku aj v kategórii deti.

„Počas celej súťaže vládla príjemná rodinná atmosféra. V mužskej kategórií sa stal víťazom Adam Okruhlica zo strediska BA-Miletička, v ženskej Terézia Gurová zo strediska BA-Trnávka a v detskej kategórii za chlapcov Matej Stríženec zo strediska BA-Miletička a za dievčatá Elka Šoltesová zo strediska Rožňava,“ spresňuje Vozárová.

Aj keď sme sa s niektorými museli rozlúčiť už skôr, keďže mali pred sebou ešte dlhú cestu domov, s ostatnými sme strávili ešte skvelý spoločný večer plný lezenia a zábavy. „Naozaj sa mi tu veľmi páčilo. Zabavil som sa, pocvičil som si aj zaliezol. Bolo tu proste super,“ komentoval Samuel zo Žiliny.

Sme veľmi radi, že došli aj diváci, ktorí srdečne povzbudzovali účastníkov. „Bolo to dobré, veľmi sa mi to páčilo, zabavil som sa a jedlo bolo tiež vynikajúce. Všetci boli veľmi dobrí, najmä deti, ktoré boli neuveriteľne šikovné. Som rád, že som tu mohol byť,“ hovorí vedúci pastorácie diecéznej mládeže v Rožňave Patrik Balázs.

Foto: Matúš Lucký / Zdroj: Dnes24.sk

VÝSLEDKY:

Kategória Muži:

  • 1.miesto: Adam Okruhlica (BA-Miletička)
  • 2.miesto: Adam Jurčo (Žilina SOŠ)
  • 3.miesto: Šimon Baňas (Sabinov)

Kategória Ženy:

  • 1.miesto: Terézia Gurová (BA-Trnávka)
  • 2.miesto: Monika Ďaďová (Dolný Kubín)
  • 3.miesto: Evka Kubalová (Dolný Kubín)

Kategória Deti – Chlapci:

  • 1.miesto: Matej Stríženec (BA-Miltička)
  • 2.miesto: Dávid Slíž (Rožňava)
  • 3.miesto: Matúš Hegyi (Dolný Kubín)

Kategória Deti – Dievčatá:

  • 1.miesto: Elka Šoltesová (Rožňava)
  • 2.miesto: Mirka Schvarzová (Rožňava)
  • 3.miesto: Saška Lojková (Rožňava)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM