Peter Simon Správy

Letné kino v Rožňave v plnom prúde: Organizátori pre návštevníkov na august chystajú ešte TIETO filmy

Známa rožňavská hvezdáreň aj tento rok otvorila svoju bránu pre filmových nadšencov. Sledovanie filmov sa pomaly ale isto prehuplo do druhej časti. Čo všetko nás ešte toto leto čaká?

Ilustračný obrázok k článku Letné kino v Rožňave v plnom prúde: Organizátori pre návštevníkov na august chystajú ešte TIETO filmy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Anežka Kleinová, rožňavská hvezdáreň svoje brány pre filmových nadšencov tento rok otvorila prvý prázdninový štvrtok. Od tej doby sa premietanie pomaly ale isto prehuplo do polovice, teda svojej druhej časti, a tak vám prinášame prehľad programu na mesiac august, a veru sa je na čo tešiť.

Gemerské osvetové stredisko vo svojom zariadení – rožňavskej hvezdárni – pripravilo na celé leto ponuku zábavy pre prázdninujúcich, dovolenkujúcich, proste oddychujúcich Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta.

Vyhľadávané miesto v Rožňave

„Hvezdáreň nad mestom je miesto, kam možno vyjsť na príjemnú večernú prechádzku s priateľmi a spojiť filmovú zábavu s pozorovaním letnej oblohy. Pracovníci GOS okrem odborného výkladu k astronomickým úkazom pripravili stretnutia s hviezdami filmového plátna pod hlavičkou kina Apollo, ktoré na tieto dva mesiace preruší premietanie v Dome tradičnej kultúry Gemera,“ doplnila informácie riaditeľka GOS, Helena Novotná.

Filmy rôzneho žánru

  • 3. august od 20:30 hod., ŠTVRTKOVÉ KINO – Malý princ – animovaný, fantasy, Francúzsko, 2015, 106 min., mládeži prístupné. Réžia: Mark Osborne. Mark Osborne prichádza s celovečerným animovaným filmom podľa svetoznámeho a kultového diela Antoina de Saint-Exupéryho Malý princ.
  • 10. august od 20:30 hod., ŠTVRTKOVÉ KINO – Všetko alebo nič – komédia, romantický, Česko, Slovensko, Poľsko, 2017, 107 min., 12 r. Réžia: Marta Ferencová. Film nakrútený podľa najpredávanejšieho rovnomenného knižného bestselleru Evity Urbaníkovej. Romantická komédia hovorí jazykom vášnivej, i keď neperspektívnej, melodrámy o nerozlučnej trojici Linde, Vande a Edovi.
  • 17. august od 20:30 hod., ŠTVRTKOVÉ KINO – Nezhasínaj – horor, USA , 2016, 81 min., 15. r. Réžia: David F. Sandberg. Rebecca bola presvedčená, že keď sa odsťahuje z domu, zmiznú aj hrôzy z jej detstva. Keď vyrastala, nikdy si nebola celkom istá, či to čo vidí po zhasnutí je skutočné, alebo nie. Teraz prežíva rovnako desivé a nevysvetliteľné udalosti aj jej malý brat Martin.
  • 24. august od 20:30 hod., ŠTVRTKOVÉ KINO – Rande naslepo – komédia, Nemecko, 2017, 111 min., mládeži prístupné. Réžia: Marc Rothemund. Vzrušujúca práca v luxusnom hoteli – to je vysnená budúcnosť, ktorú si predstavuje Saliya už od detstva. Ako teenager však začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy.
  • 31. august od 20:30 hod., ŠTVRTKOVÉ KINO – Rýchlo a zbesilo 8 – akčný, dobrodružný, krimi, USA, Kanada, Francúzsko, 2017, 136 min. 12 r. Réžia: F. Gary Gray. V jednej z najúspešnejších filmových sérií všetkých dôb je síce možné čokoľvek, ale toto je viac než automobilové zoskoky padákom, prelety áut medzi mrakodrapmi, alebo ťahanie obrieho trezoru ulicami Ria. Na stranu zla zlákala sympaťáka Doma legendárna kyber-teroristka prezývaná Cipher, ktorá je rovnako krásna ako nebezpečná.

„Pozorovanie nočnej oblohy a premietanie začína pri zotmení, teda v auguste o 20:30 hod. na rožňavskej hvezdárni,“ povedala na záver Kleinová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM