Kultúra

Letné kino na hvezdárni si získalo opäť množstvo divákov. Toto leto uvedie aj svetovú premiéru

Letné kino v Rožňave, ktoré už má nejakú tú tradíciu na hvezdárni, si aj tento rok pripravilo pre divákov veľa skvelých filmov. Je tomu tak už po šiesty rok.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino na hvezdárni si získalo opäť množstvo divákov. Toto leto uvedie aj svetovú premiéru
Zdroj: Dnes24.sk

„Gemerské osvetové stredisko pripravilo už po šiestykrát pre Rožňavčanov a návštevníkov Rožňavy aktivitu, ktorá je určená pre všetky vekové kategórie. Takže vítame, čakáme a pozývame všetkých na hvezdáreň každý štvrtok, v priebehu celého leta“ povedala organizátorka podujatia Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska.

Pred každým premietaním vyžrebujú voľné vstupenky na nasledujúce premietanie.

Čo na to Rožňavčania?

Vo štvrtok premietali zaujímavý film s názvom Vlk z Wall Street a prekvapila nás hojná účasť obyvateľov. Samozrejme sme tam nechýbali s našou kamerou a pripravili sme pre vás z tohto zaujímavého podujatia videoreportáž.

„Veľmi ma táto ponuka zaujala a chodí tu veľa mladých ľudí. Podľa mňa je to veľmi dobrá vec pre Rožňavu. Na dnes je pripravený celkom dobrý film, tak sa teším,“ pochvaľoval si akciu divák Stano.

„Prišli sme sem na film, je super takto stráviť večer s kamošmi, máme sa fajn,“ komentovala Lucia.

Kino čaká aj svetová premiéra

Mimoriadny večer sa uskutoční 17. 7., kedy letné kino uvedie v svetovej premiére krátky animovaný film, ktorý vytvoria účastníci Letnej filmovej školy. Tento večer animovaného filmu sa uzavrie rodinným filmom Kocúr v čižmách s klasickým rozprávkovým záverom víťazstva dobra nad zlom.

Pozorovanie nočnej oblohy a premietanie začína po zotmení, teda v júli o 21.00 hod. Vstupné na hvezdáreň je 1€ alebo kultúrny poukaz.

Tu nájdete program Letného kina.

Autor: Peter Simon

Letné kino na hvezdárni si získalo opäť množstvo divákov
1
Galéria
Letné kino na hvezdárni si získalo opäť množstvo divákov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM