Peter Simon Komunálne voľby

Len tak-tak: V týchto dedinách rožňavského okresu rozhodlo len pár hlasov!

Voľby máme za sebou, no my sme sa rozhodli pozrieť na obce v našom okrese, kde o víťazovi kandidáta na hlavu obce rozhodlo naozaj len niekoľko hlasov. Ktoré to sú? Viac v článku.

Ilustračný obrázok k článku Len tak-tak: V týchto dedinách rožňavského okresu rozhodlo len pár hlasov!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Sobotné hlasovanie rozhodlo o primátoroch, starostoch a poslancoch mestských a obecných zastupiteľstiev. Nastali však aj prípady, keď medzi víťazom a porazeným rozhodlo naozaj len niekoľko hlasov, ktoré spočítame na jednej ruke. Poďme sa teraz spoločne pozrieť do obcí okresu Rožňava, kde to bolo najtesnejšie.

Brdárke získal starosta obce Jaroslav Hric Jančo (NÁRODNÁ KOALÍCIA, MOST – HÍD) 17 platných hlasov, jeho protikandidát Roman Škantár (SNS) o desať menej teda 7.

Zaujímavá situácia bola aj v Brzotíne, kde o víťazovi volieb rozhodlo len 5 hlasov. Zvolený starosta Tibor Garay (NEKA) získal 160, jeho protikandidát Róbert Dókus (NEKA) 155. Obdobný prípad nastal aj v Stratenej, kde rozhodlo taktiež len 5 platných hlasov.

Gočaltove medzi prvým a druhým kandidátom s najväčším počtom hlasov rozhodlo len 27 hlasov. Rovnaký prípad nastal aj v malebnej dedinke Koceľovce. Tam kandidátovi na starostu Jánovi Lukáčovi (SNM) chýbalo presne 27 hlasov na víťaza Petra Vojtka (SME RODINA – Boris Kollár), ktorý získal presne 68 platných hlasov.

Lipovníku sa stal starostom Robert Emödi (SMK-MKP), získal 183 hlasov. Jeho protikandidát Robert Anna (MOST – HÍD) o 24 menej, teda 159.

Spomenúť môžeme ešte obce ako Rochovce, kde rozhodlo 16 hlasov, v Slavoške to bolo 18 platných hlasov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM