Peter Simon Šport

L Racing na pretekoch Zóny Strednej Európy: Smolné defekty v Chorvátsku

Seriál FIA Zóny Strednej Európy v rely (FIA CEZ) pokračoval na polostrove Pula v Chorvátsku. Minuloročná víťazná posádka Vlastimil Majerčák/Michaela Vejačková z tímu L Racing nemohla chýbať.

Ilustračný obrázok k článku L Racing na pretekoch Zóny Strednej Európy: Smolné defekty v Chorvátsku
Zdroj: Foto Modlic

44. Rely Chorvátsko s centrom v romantickom meste Poreč na západnom pobreží Puly privítala skutočne veľké množstvo posádok. Len v triede vozidiel R5 ich bolo bezmála 15. Svoje zastúpenie tu mali značky Ford, Škoda, Hyundai i Peugeot. Vlasto s Miškou si však na Forde Fiesta R5 EVO vybrali veľkú dávku smoly.

Ich účasť poznačilo množstvo defektov a tak sa v priebežnom poradí po 10 rýchlostných skúškach posunuli až na 11. priečku. Bez porúch mohlo všetko vyzerať úplne inak a priebežné časy naznačovali pódiové pozície.

„Odkedy jazdíme s Fiestou, ešte sme nemali defekt, a teraz sme ich mali požehnane… Zo všetkých posádok sme si ich "užili“ najviac. Mali sme dokonca zlomený disk a pri dvoch defektoch úplne roztrhalo gumy. Celková bilancia bola štyri gumy a dva disky… Na miestach, kde sa „rezalo“, bolo veľa voľných ostrých kameňov, asi tie robili najväčšiu starosť. Rýchlosť sme však mali. Keď som si pozeral a porovnával časy, boli by sme bez defektov tretí. Žiaľ, dokonca i po poslednej skúške sme ešte menili… Počasie však vyšlo, súťaž mala naozaj dobrú atmosféru a bolo tu veľa rôznych vozidiel R5. Čakajú nás teraz už len Košice, ktoré sa pôjdu tiež v rámci FIA CEZ," zhodnotil pilot Vlasto Majerčák.

43. Rally Košice (19.-22.10.) má už len niekoľko dní do uzávierky prihlášok. I keď je priebežný zoznam prihlásených aj na naše pomery „chudobný“, Košice tak či tak rozhodnú o novom Majstrovi Slovenska, ako aj o „majiteľovi“ trofeje FIA CEZ za rok 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: autosportfoto.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM