Radka Deckerová Basketbal

Kúzelník s loptou Aďo: Pre basketbal obetoval aj venček

ROZHOVOR: Svojimi čarami s loptou vyrazil dych vo víťaznom videu na našom webe dych nejednému čitateľovi. Mladý nádejný basketbalista Aďo Hanzlík nám prezradil, ako sa dostal k basketbalu a čo všetko kvôli nemu musel obetovať.

Kedy si prejavil záujem hrať basketabal a ako dlho ho hráš?

Basketbal som začal hrať myslím že v štvrtej triede. Všetko to začalo len tak, z nudy. Dovtedy som o basketbal žiadny záujem nejavil a ani ma nejak extra nebavil. Prihlásil som sa preto, lebo sa tam hlásili kamaráti. Až neskôr som k nemu pocítil niečo viac a neuveriteľne ma začal baviť. Som rád že z takejto náhody sa vyvinulo niečo pre mňa tak veľké. ** Pohrával si sa s myšlienkou venovať sa aj inému športu a prečo práve basketbal?**

Chcel som skúšať všetko, v každom športe som bol ako doma. Úplne ako prvý som chcel hrať hokej. Avšak, výbava na hokej nieje lacná záležitosť a boli tam aj iné veci pre ktoré bola odpoveď nie. Potom som sa chcel prihlásiť na futbal. V tom som bol doma. Každý deň som bol na ihrisku s futbalovou loptou. Ani to sa niak nepodarilo, už ani neviem prečo. S basketbalom sa to konečne podarilo, pomohlo aj to že sme tam boli dobrá partia a všetci sme sa poznali. A odvtedy som už šport nezmenil. Vydržalo mi to doteraz a dúfam že už sa na tom nič nezmení.

Podporujú ťa rodičia v tvojom talente a počas školy nešla škola na úkor basketbalu?

Rodičia sú radi že som športovo založený, že nie som jedným z tých pouličných detí ktoré nemajú ani občiansky ale zato krabička cigariet a fľaša alkoholu denne sú ich prioritou. Čo sa týka školy, zatiaľ to zvládam v pohode, uvidíme ako to bude so strednou školou. Avšak kvôli basketbalu som musel obetovať venček vzhľadom na to, že by som nestíhal nácviky a možnosť, že by som kvôli nácviku nešiel na zápas pre mňa nepripadala do úvahy. Boli chvíle keď som ľutoval, boli chvíle keď nie. Svoje rozhodnutie však celkovo ako také neľutujem.

Ako zareagovalo okolie, rodina, kamaráti na video s ktorým si sa zapojil do súťaže?

Okolie zareagovalo úplne fantasticky. Najprv prišiel super ohlas z rodinného prostredia, neskôr aj od širokej verejnosti a spoluhráčov. Myslím že s Paťom Duckom, ktorý to kameroval a zostrihal, sme odviedli dobrú robotu a sami sme nečakali že to bude mať taký obrovský ohlas. Zato chceme všetkým poďakovať a môžete sa v blízkej budúcnosti tešiť na ďalšie video.

Aké sú tvoje plány do budúcna z basketbalové­ho sveta?

Všetci mladý basketbalisti majú sen dostať sa do NBA. Ja som v tomto trošku realistickejší. Veď nebudeme si klamať, v NBA je svetová elita. Určite sa chcem basketbalom živiť. Teraz som si dal cieľ dostať sa do repre U18. Veľa ľudí ma vysmialo keď som im to povedal, no ja sa i tak pokúsim zabojovať a zamakať a dostať sa tam. Obrovským snom je hrať v Eurolige. Tá atmosféra je oproti NBA neuveriteľná, celky ako CSKA Moskva, Maccabi T.A. alebo Partizan Belehrad majú neuveriteľných fanúšikov a hrať v tej atmosfére by bolo niečo nádherné.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM