Správy

Kúpalisko v Rožňave otvorilo svoje brány: Prvý deň ho navštívili stovky ľudí, FOTO

Letná sezóna je v plnom prúde. Svedčia o tom aj vyššie teploty, ktoré v prvý deň na kúpalisko prilákali obyvateľov mesta. V obľube je aj ranné plávanie.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko v Rožňave otvorilo svoje brány: Prvý deň ho navštívili stovky ľudí, FOTO
46
Galéria

Leto je už oficiálne tu a sním prišlo aj otvorenie tohtoročnej sezóny kúpaliska v našom meste. Slnečné lúče počas víkendu prilákali na kúpalisko mladých aj tých skôr narodených. V obľube je aj ranné plávanie.

S otváraním kúpalísk to ešte donedávna bolo otázne. Nakoniec dostali zelenú a termín otvorenia spoznalo už aj to rožňavské. Po odloženom predošlom termíne sa v počas uplynulého víkendu otvorilo aj to v našom meste.

Nad tohtoročnou sezónou na kúpalisku v Rožňave visel ešte donedávna otáznik. Ešte v apríli, keď nebolo celkom jasné, či sa kúpaliská na Slovensku budú kvôli pandémii otvárať. „Na kúpalisku prebiehalo pravidelné kosenie, orez konárov a na rad prišla aj oprava dlažby na niektorých miestach. Potom sa vykonalo čistenie bazénového telesa a začalo s napúšťaním bazéna. Napúšťanie a ohrev vody v bazéne trval približne dva týždne a voda je ohrievaná na 26 stupňov Celzia,“ uviedol Gregor.

Kúpalisko v Rožňave svoje brány otvorilo v sobotu, 11. júla 2020 o 8:00 hod. ranným plávaním. Pozrite si fotky, ktoré sme si pre vás pripravili.

Ako doplnila Marta Domiková, kúpalisko v prvý deň navštívilo presne 471 ľudí. Nami opýtaní prítomní návštevníci si vodu a celkovú atmosféru na kúpalisku pochvaľovali.

Ceny vstupného sa oproti vlaňajšku nemenia. Pre plavcov je k dispozícii klasický 50 m dlhý bazén, ale aj detské bazény. Areál ponúka aj príjemné prostredie pre oddych a občerstvenie.

Kúpalisko bude otvorené pondelok od 12:00 hod. do 19:00 hod. a utorok až nedeľa od 9:00 hod. do 19:00 hod. Ranné plávanie bude v pracovných dňoch od 6:00 hod. do 8:00 hod. a v dňoch pracovného voľna a sviatok od 8:00 hod. do 9:00 hod.

Vstupné na kúpalisko v Rožňave v roku 2020:

  • celodenný vstup – dospelý: 3 eurá
  • celodenný vstup – deti do 10 rokov: 1,5 eura
  • vstup dospelý po 17.00 hod.: 1,5 eura
  • vstup deti do 10 rokov po 17.00 hod.: 1 euro
  • ZŤP a deti do 3 rokov vstup voľný.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Obrazom: Zahájenie sezóny na kúpalisku v Rožňave
46
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM